Hlavní obsah

Winehouseová v sobě měla alkohol, ale drogy ne

Londýn

Toxikologické testy prokázaly, že v těle britské zpěvačky a skladatelky Amy Winehouseové, která zemřela před měsícem, nebyly stopy po nelegálních drogách. V době smrti nicméně měla v sobě alkohol. Podle agentury AP to v úterý oznámila rodina popové hvězdy.

Foto: Profimedia.cz

Na Camden Square v Londýně lidé stále nosí květiny a svíčky, aby připomněli památku zpěvačky Amy Winehouseové.

Článek

V úřední zprávě, kterou dostala k dispozici, se uvádí, že "alkohol byl přítomen", ale že není jasné, zda měl nějaký vliv na úmrtí zpěvačky.

Na výsledky testů se netrpělivě čekalo řadu týdnů, protože pitva, která následovala bezprostředně po smrti Winehouseové, příčinu smrti neurčila. O sedmadvacetileté zpěvačce bylo všeobecně známo, že měla problémy s drogami a alkoholem.

Další vyšetřování smrti Winehouseové má ještě pokračovat v říjnu.

Zpěvačka se podle své matky Janis necítila dobře už den před smrtí, kdy se setkaly. Janis podle britských sdělovacích prostředků dokonce tvrdila, že bylo jen otázkou času, kdy její dcera zemře.

Winehouseová byla držitelkou pěti cen Grammy za album Back to Black, které vydala v roce 2006. Další úspěchy ale zastínily zprávy o její závislosti na drogách, střetech se zákonem a bouřlivém manželství.

Sedmadvacetiletá Winehouseová bylo nalezena mrtvá 23. července ve svém bytě na Camdenském náměstí v severním Londýně. Její nečekaná smrt vynesla její nahrávky opět do čela hitparád, minulý týden bylo album Back to Black neprodávanějším i na českém trhu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám