Hlavní obsah

Vzniká film o "Monty Pythonech"

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film, který připomene slavnou britskou komediální skupinu Monty Python's Flying Circus a vznik jejich kultovního snímku Život Briana, se bude natáčet ve Velké Británii.

Článek

Všeobecně známý film Život Briana parodoval historii křesťanství a církev proti němu svého času ostře vystupovala, dokonce byl v několika zemích zakázán. Právě tyto události připomene Holy Flying Circus, který bude vysílat na podzim televize BBC.

Krátce po premiéře filmu v roce 1979 se jeho tvůrci John Cleese a Michael Palin zúčastnili ostré debaty v BBC, kde je kritizoval biskup ze Southwarku, protože údajně zaútočili na křesťanskou víru.

Nový scénář napsal Tony Roche, který má na kontě např. velmi slušnou a v ČR neznámou politickou komedii In the Loop. Ta pojednává o britských politicích a některými situacemi připomíná i seriál Jistě pane ministře, až na to, že je mnohem sprostější. Režírovat má Owen Harris.

BBC oznámila, že devadesátiminutový film bude obsahovat surrealistické zkratky, loutky a animaci a dodala, že "scénář Tonyho Roche je odvážný a zábavný, je to nádherně emotivní pocta jednomu z nejoriginálnějších britských komediálních týmů."

Darren Boyd bude hrát mladého Johna Cleese a Charles Edwards Michaela Palina. Steve Punt ztvární Erica Idla, Rufus Jones Terryho Jonese, Phil Nichol Terryho Gilliama a Tom Fisher Grahama Chapmana.

Reklama

Výběr článků

Načítám