Hlavní obsah

Vynořila se neznámá instrumentálka Led Zeppelin

Novinky, Stanislav Dvořák

Na internetu je k poslechu skladba La La, kterou natočili Led Zeppelin v roce 1969, ale na desce nevyšla. Jde o svižnou instrumentální lahůdku, která se objeví 3. června v deluxe vydání alba Led Zeppelin II.

Foto: Mary Calvertová, Reuters

Led Zeppelin

Článek

Led Zeppelin považovali track za nedokončený. Má necelé čtyři minuty, hlavní úlohu mají varhany, které doplňuje funky kytara.

Skupina se teď zabývá rozsáhlou reedicí svých alb. První tři vycházejí s dalším bonus diskem – deska zvaná „jednička” obsahuje koncert z Paříže, „dvojka” alternativní mixy pěti písní a dvě verze La La a „trojka” třeba neznámé nahrávky Bron-Y-Aur Stomp, Out on the Tiles a bluesové medley Key to the Highway a Trouble in Mind.

Vydání alb ale nedoprovází žádné turné. Robert Plant už mnohokrát zopakoval, že návrat Led Zeppelin nebude. Baskytarista John Paul Jones sice dává najevo zájem o comeback, ale Plant nechce. Kytarista Jimmy Page a Jones dokonce sháněli na jeho post jiného zpěváka, leč jejich snaha nebyla úspěšná. Původní Led Zeppelin hráli naposledy v roce 2007 v londýnské O2 areně vzpomínkový koncert pro svého zesnulého kamaráda Ahmeta Erteguna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám