Hlavní obsah

Vyjde Oheň a krev od autora Hry o trůny

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spisovatel George R. R. Martin hlásí další novinku. V listopadu má vyjít román Oheň a krev v angličtině, český překlad už se chystá v Argu.

Foto: Richard Klíčník

George R. R. Martin

Článek

„Pod názvem Oheň a krev čtenáře čeká dramatická historie rodu Targaryenů, dračích vládců, kterým se podařilo sjednotit Sedm království. Novinka, která anglicky vychází 20. listopadu 2018, se vrací v čase o zhruba tři století před události Martinovy populární ságy. Její drobné střípky mohou sice fanoušci znát z nejrůznějších antologií, ale celý goblén krvavé historie Targaryenů se před nimi rozprostře až nyní,” uvedla za vydavatele Radka Potměšilová.

Obsáhlé dějiny Západozemí vyjdou ve dvou knihách, z nichž první popisuje targaryenskou občanskou válku, která téměř zahubila celou dynastii. Fantasy příběh dokreslí víc než 75 ilustrací od Douga Wheatleyho.

V současnosti se připravuje také nové vydání nejslavnější fantasy ságy George R. R. Martina Píseň ledu a ohně, třetí díl Bouře mečů vyjde v květnu u příležitosti veletrhu Svět knihy a kromě toho půjde na pulty i první výbor z jeho povídek.

Podle jeho prózy vznikl také úspěšný seriál Hra o trůny, který posbíral mnoho cen, ale po letech bylo definitivně rozhodnuto o jeho ukončení. HBO ho chce nahradit novým velkolepým fantasy seriálem, který má být extrémně drahý.

Jedna z manažerek HBO, Francesca Orsiová, nedávno prozradila, že tzv. „následnický  seriál”, který přijde po posledním dílu Hry o trůny, bude stát ještě víc než první sezóny původní série. A ani ta nebyla z nejlevnějších. Padesát miliónů dolarů podle ní rozhodně nebude na jednu sezónu stačit. Podle Orsiové by byla obrovská chyba na seriál nějak nenavázat, ve hře jsou tedy různé „spinoffy”.

Reklama

Výběr článků

Načítám