Hlavní obsah

Vondráčková prohrála další spor s bulvárem

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jako rány morové dopadají v posledních dnech špatné zprávy na zpěvačku Helenu Vondráčkovou. Radiožurnál ji označil za obehranou, když na něj podala stížnost, že nehraje její písně, soud pak zamítl nárok na odškodné ve výši 14 milionů korun, kterého se domáhala po státu za pomalou práci police a justice. V pátek pak Nejvyšší soud (NS) zveřejnil v databázi další verdikt, kterým zpěvačka a její manžel Martin Michal neuspěli v miliónovém sporu s bulvárem.

Článek

Vondráčková s Michalem chtěli milión korun po bulvárním časopise za článek s titulkem „Touha po slávě ji zničí“ z roku 2007. Pražský Městský a následně i Vrchní soud ale jejich nárok smetly ze stolu a NS pak jejich dovolání označil za nepřípustné.

„Tvrzení uvedená v článku ve většině případů nebyla způsobilá zasáhnout do osobnostních práv žalobců, neměla dehonestující povahu, případně se nejednalo o tvrzení nepravdivá,“ uvedli soudci v čele s Pavlem Pavlíkem v zamítavém stanovisku.

Podle názoru soudů Vondráčková ani její manžel neprokázali, že by tvrzením z článku došlo k neoprávněnému zásahu do jejich osobnostních práv.

„Oba žalobci jsou osobami veřejného zájmu a informace a publikovaný názor žalované v daném případě nevybočil z mezí v demokratické společnosti obecně uznávaných pravidel slušnosti,“ dodali soudci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám