Hlavní obsah

Vojtu Kotka baví rozvolněné devadesátky a role právníka Bendy z Poslední aristokratky

Herec Vojtěch Kotek tráví letošní rok v prostředí aristokracie a zámků. Zatímco v pokračování minisérie Marie Terezie hraje Kotek manžela panovnice, a čas tak tráví v dobových kostýmech, v novém filmu Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka si užívá pohodu rozvolněných devadesátek a volného saka jako právník Benda.

Vojtěch Kotek o filmu Poslední aristokratkaVideo: Falcon

 
Článek

„Je to poměrně mladý právník, který si, mám pocit, těsně po revoluci dodělal práva a pustil se do práce. Řekl bych, že pochází z poněkud buržoaznější rodiny a že jsou mu ty aristokratické kruhy blízké,“ říká Vojtěch Kotek.

V chystaném filmu Poslední aristokratka se schyluje k tomu, že rodilý Newyorčan Frank Kostka získá díky svým šlechtickým předkům dávné rodové sídlo – zámek Kostka. To by však nešlo bez právního zástupce Bendy v podání Vojtěcha Kotka, který Kostkům s navrácením majetku pomáhá. Po příjezdu rodina zjišťuje, že se zámek nachází ve stavu pozvolného rozkladu, stranou veškerého společenského dění. Jedinými stálými obyvateli Kostky jsou zpátečnický kastelán Josef, bodrá hospodyně paní Tichá a hypochondrický údržbář Krása. Zatímco osazenstvo Kostky pozvolna procitá z mátožného spánku porevolučních devadesátých let, rodina Kostkových bude muset vyřešit, zda si chátrající zámek nechat, nebo se vrátit do Ameriky.

Foto: Profimedia.cz

Roli právníka Bendy si Vojtěch Kotek užíval

Film Poslední aristokratka podle stejnojmenného bestselleru Evžena Bočka se natáčel na pěti českých zámcích. Filmaři točili na zámku Lemberk na Liberecku, postupně pak na zámku Buchlovice u Uherského Hradiště, v Rájci v okrese Blansko a Jaroslavicích na Znojemsku. Největší část pak natočili na zámku Milotice v okrese Hodonín.

V komedii Jiřího Vejdělka, kterou diváci v kinech uvidí od 24. října, kromě Vojtěcha Kotka hrají Hynek Čermák, Tatiana Dyková, Yvona Stolařová, Martin Pechlát, Eliška Balzerová, Pavel Liška, Zdeněk Piškula, Tatiana Pauhofová a další.

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám