Hlavní obsah

VNV Nation přivezou směs EBM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Směsici alternativního industriálního zvuku a elektroniky přiveze irsko-anglické duo VNV Nation do pražského Lucerna Music Baru 6.září. Předskakovat jim budou drážďanští elektroničtí Head-Less se svým ztemnělým popovým zvukem.

Článek

Zvuk VNV Nation by se dal popsat jako EBM mix elektroniky a industriálu s příměsí rocku i tanečních partů. Do tvrdých moderních elektronických beatů až symfonických kompozic jsou přimíchány emotivní vokály. VNV Nation si vysloužili uznání za svoje energická živá vystoupení a získali tak velkou skupinu fanoušků z různých zemí a hudebních kultur.

Jejich album Matter and Form z roku 2005 bylo kritikou příznivě přijato pro svůj široký rozsah tónu a zvuku od tvrdých úderných skladeb až po euforické symfonie. Album bylo z hlediska použité škály stylů a zvuku  velkým krokem kapely kupředu. Alba se zatím prodalo přes 55 000 kopií.

V dubnu 2007 kapela vydala další album s názvem Judgement, které má být jejím nejunikátnějším počinem vůbec. V textech se samozřejmě projevují interpretace názvu alba, analýza dnešního světa, jeho hodnot, etiky, duše a její směřování.

Kapele budou předskakovat drážďanští Head-Less, kteří se snaží produkovat svou vlastní verzi elektronické popové muziky. Ve svých písních sázejí především na tanečnost a moderní elektronické zvuky.

VNV Nation a Head-Less v Lucerna Music Baru od 21 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám