Hlavní obsah

Vladimír Čech propůjčil svůj hlas Garfieldovi

Právo, Michal Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kocour Garfield je skutečný fenomén. V kreslené podobě okouzluje svým "šarmem" a vtipem děti i dospělé a v duchu oživování komiksových postav nemohl zůstat jeho duchovní otec Jim Davis pozadu. Přinášíme vám tedy drobný rozhovor s Vladimírem Čechem, Garfieldův životopis a kontaktní webové adresy.

Foto: Josef Zajíc

Čestný občan města Ostravy Prof. MUDr. Rajko Doleček DrSc.

Článek

Jaký máte vztah ke kocourovi Garfieldovi? Jaký podle vás je?

No já už jsem předtím namlouval i jeho kreslený seriál, který běžel před časem v České televizi. Proto už mám s Garfieldem své zkušenosti. Myslím si, že ten seriál je klíčový pro pochopení Garfielda, je na poměry americké televize velmi inteligentní. Filmové zpracování je už trochu posunuté, jde o větší show. Ale obecně mám ke Garfieldovi kladný vztah. Jedná se o úžasnou, inteligentní postavu a hlavně jde o strašného lenocha, což ovlivňuje veškeré jeho chování. Je to mazanej žrout a přitom hrozně krásnej. Možná i na základě toho jsem si později sám pořídil kocoury a nacházím v nich mnoho rysů, které má Garfield.

Jak jste si hledal hlas Garfielda?

To už se stalo předtím, když jsem daboval kreslený seriál. Na Kavčích horách mají vysoké pulty, a když jsme stále nemohli trefit ten správný hlas, napadlo mě si podepřít bradu o jeden z pultů. Tím se mi hlas trochu zkreslil a nějak vnitřně jsem získal ten správný garfieldovský pocit, že on vlastně leží i když běží. To je pro něj docela charakteristické.

Webové stránky s Garfieldem:

www.garfield.com - Vše o Garfieldovi-

www.ipdnet.com/garfield/ - Sářina stránka o Garfieldovi -

V sobotu vám deník Právo přinese celou stranu věnovanou kocouru Garfieldovi.

Jak jde Garfield životem...

19. června 1978 se narodil v kuchyni italské restaurace Mama Leone, a snad proto od té doby miluje italské jídlo, samozřejmě lasagne. Majitel restaurace si však musel záhy vybrat: Buď si ponechá kočku nebo svou restauraci. Neváhal a kocoura prodal do amerického "zverimexu", kde jej našel a přinesl si jej jeho věrný pán Jon Arbuckle.

7. srpna 1978 se doma u Jona a Garfielda objevil pes Odie. Přivedl jej Lyman.

10. října 1978 Garfield našel plyšového medvídka Pookyho.

6. listopadu 1978 začal nezřízeně jíst.

14. května 1979 Garfieldovo břich nakonec přerostl jeho nohy.

26. června 1979 se poprvé objevila veterinářka Liz.

3. září 1979 Garfield potkal Nermala, nejroztomilejší kotě na světě. On je roztomilý a já nesnáším roztomilé, glosoval to Garfield.

30. března 1980 se Garfield účastnil první kočičí show.

Reklama

Související články

Garfield míří do filmu

Populární kreslený Garfield, kterého znají od roku 1992 i čtenáři Práva, se konečně dočká - společnost Twentieth Century Fox natáčí příběhy tohoto zlomyslného...

Kocour Garfield ve filmu

Roztomilého, vypaseného a sarkastického kocoura Garfielda znají snad všichni z krátkých, anekdotických novinových komiksů. Nyní přichází tato kultovní zvířecí...

Garfield - kocour, který dobyl svět

Garfield, vypasený, roztomile cynický kocour z komiksů je známý z novin na celém světě. Má skutečně sladký život a nejen proto, že jej hýčká páníček Jon....

Výběr článků

Načítám