Hlavní obsah

Viewegh vydá v říjnu Můj život po životě

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Můj život po životě se jmenuje nová kniha Michala Viewegha, která vyjde v první polovině října. Právu to v pátek potvrdil sám autor s tím, že „půjde o deníkové záznamy zhruba od března tohoto roku“.

Foto: Foto ČTK – René Fluger, Josef Horázný

Michal Viewegh

Článek

V prosinci 2012 si sám dokázal zavolat záchrannou službu a v pražském IKEM mu zjistili prasklinu aorty. Po operaci se populární spisovatel věnoval intenzivně rehabilitaci. V rozhovoru, který poskytl Právu na jaře letošního roku, možnost vydat novou knihu takřka vyloučil. „Musel by se stát zázrak, pak by se o tom dalo uvažovat,“ řekl přímo. Takže čtenáři budou svědky takového zázraku.

Zkušenost s psaním deníkových záznamů Michal Viewegh už několikrát využil. V roce 2005 vydal knihu Báječný rok, kde se svěřoval s narozením dcery či s počínající otcovou nemocí. V roce 2010 to byl Další báječný rok, v kterém prozradil řadu soukromých zážitků, bolest nad odchodem kamaráda Ladislava Vereckého z tohoto světa, věnoval se mj. svým trápením s recenzenty.

Milovníci knih tohoto populárního prozaika se tak dozvědí hodně o nelehkém roce následujícím po vydání prózy Mráz přichází z Hradu, jíž loni navázal na knihu Mafie v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám