Hlavní obsah

Velvet Revolver: punk-rockeři poslouchají Prince

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozoruhodné informace vypouštějí do éteru bývalí rockeři z Guns´n Roses nyní hrající pod značkou Velvet Revolver. Po přímočaré rockové desce Contraband hodlají přijít s experimentálnější nahrávkou. Dočkáme se Slashe hrajícího funky?

Článek

"Ta první deska byla punk-rocková, úderná. Teď chceme natočit hlubší album," svěřil se bývalý bubeník G´n R Matt Sorum časopisu Rolling Stone. Se svým kamarádem Duffem McKaganem prý dlouho experimetovali s různými riffy a poslouchali Prince.

Výsledkem je hrubý základ ke skoro padesáti písním. "Jde to skvěle, musíme to trochu osekat, nahrát tak dvacet písniček a vybrat šestnáct na desku," řekl zpěvák Scott Weiland. Sorum dodal, že hudba by se měla dostat do rádií koncem léta.

Zajímavé je i to, že desku má produkovat hip-hopový producent Pharrell Williams. Možná se tedy dočkáme inspirativního spojení "bílé" a "černé" muziky, jak říkávají Američané. Pokud by to bylo něco ve smyslu legendárních Funkadelic nebo zmíněného Prince, máme se na co těšit.

Podobné sklony v sobě poslední dobou nachází i jiný "kovaný" rocker,  zpěvák Chris Cornell (Audioslave, Soundgarden). "Miluju rockovou muziku, ale moji nejoblíbenější zpěváci nejsou z rockových skupin," řekl Cornell RollingStonu. Nyní prý chce zpívat hlavně soul. Více čtěte zde.  

Noví G´n R v Praze bez Slashe 

Axl Rose se svými novými G´n R vystoupí v Praze 13. června. Objevovaly se informace, že zahraje i Slash a dalši ze staré sestavy, jedná se ale o fámy.

Axl podal nedávno žalobu na bývalé členy kvůli právům na staré písně. Kytarista Slash už v minulosti Axla také žaloval. Axl a Slash se sice v poslední době tváří, že jsou kamarádi, ale o upřímnosti obou pánů lze pochybovat.  

Reklama

Související témata:

Související články

Axl Rose z Guns´n Roses chce znít jako Queen

Axl Rose se na jednom večírku konečně rozpovídal o své připravované desce Chinese Democracy, která už nabývá skoro mýtických rozměrů. Jak uvedl časopis...

Guns n´ Roses hrají 13. června v Praze

Těžko uvěřitelné zvěsti o koncertu G n´ R v Praze se staly skutečností. Axl Rose se svými novými Guns n´ Roses zahraje 13. června v pražské Sazka aréně.

Výběr článků

Načítám