Hlavní obsah

Ve StarDance se poprvé vyřazovalo, diváci rozhodli, že skončí herečka Bittnerová

Právo, Jana Perglerová

Všech deset soutěžních tanečních dvojic zábavné taneční soutěže StarDance, vysílané přímým přenosem Českou televizí, se v sobotu večer naposledy sešlo na tanečním parketu ve filmových ateliérech na pražském Barrandově. Diváci rozhodli svými hlasy, že do dalšího kola už nepůjde pár složený z herečky a moderátorky Miluše Bittnerové a profesionálního tanečníka Michala Necpála.

Foto: Petr Horník, Právo

Miluše Bittnerová a Michal Necpál

Článek

Odbornými poradci byli jako v minulosti režisér a choreograf Radek Baláš, bývalý tanečník Jan Révai a profesionální znalci tance Taťana Drexler a Zdeněk Chlopčík. Porota dala tento večer nejvíce hlasů Olze Šípkové, Romanu Zachovi a Anně K.

Foto: Petr Horník, Právo

Taneční soutěž České televize StarDance. Na snímku všichny soutěžní taneční páry

Páry zatančily sambu či tango.

Herečka Jana Plodková a Michal Padevět

Pár, který tvoří podle moderátora Marka Ebena éterická bytost a přemýšlivý tanečník, zatančil sambu. Bylo to sehrané. Révai by ale chtěl, aby z páru zářila vnitřní energie. Více emocí žádali i ostatní porotci, a proto dali nízké známky, které daly dohromady 22 bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Jana Plodková a Michal Padevět

Herec Zdeněk Piškula a Veronika Lálová

Fanynky prý přezdívají Piškulovi „piškot“. Pár předvedl tango. Piškula má smělé plány - za pět let chce sedět v porotě StarDance. Porotci chválili choreografii, ale vytkli tanečníkům shrbená záda. Vyzvedli emoce - porotce Baláš už vidí tuto dvojici ve finále. Pár dostal 30 bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Veronika Lálová a Zdeňek Piškula

FOTO: Petr Horník, Právo

Herečka Kristýna Leichtová a Václav Masaryk

Zatančili sambu. Chlopčík byl rád, že Kristýna je už jistější než v prvním kole, celkový dojem byl pro odborníky velmi dobrý. Energie by ale mělo být vidět více - to žádali ale všichni porotci od všech párů. Dvojice dostala 26 bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Kristýna Leichtová a Václav Masaryk

Zpěvačka Anna K. a Marek Hrstka

Předvedli tango. Moderátor Eben viděl v jejich tanci příběh - Anna hledá pojistky a Marek to řeší. Drexler chválila, že dramatické tance páru jdou. Chlopčík viděl nepřesnosti a vadilo mu, že tanečnice se při tanci dívala do země. Přesto dali porotci vysoké hodnocení, celkem 31 bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Anna K. a Marek Hrstka

Kuchař Emanuele Ridi a Lucie Hunčárová

Kuchař Ridi je původním povoláním účetní, prozradil Marek Eben. Teprve později se dal „do plotny“. S partnerkou si teď dali na parketu žhavou sambu, což k italskému naturelu sedí. Ocenili to potleskem i diváci v sále, když dvojice tančila na nesmrtelný klasický hit Marina, lidovou halekačku mnoha generací. Ale v tanci samba nebyla, tvrdí Baláš. Bylo to však zábavné, přiznal. Pár získal 22 bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Lucie Hunčárová a Emanuele Ridi

Mistryně světa v aerobiku Olga Šípková a Marek Dědík

Cvičitelka předvedla tango. Olga se v tangu viděla a byla nadšená. „Líbí se mi v tanci příběh, líbí se mi nechat se vézt“, rozplývala se. V projevu dvojice bylo vidět, že se cítí být favority soutěže a tančila jistě. „To byla nádhera,“ nechal se slyšet moderátor Eben. „Co budete dělat dalších devět večerů?“, podotkl. „ Ale byly tam chyby, děkujte bohu, že tančíte s Markem,“ řekl nekompromisně Chlopčík, považovaný za kata soutěže. Přesto padly letos první nejvyšší známky - hned tři porotci dali páru desítku a celkový součet se zastavil na 38 bodech.

Foto: Petr Horník, Právo

Olga Šípková a Marek Dědík

Lyžař Ondřej Bank a Kamila Tománková

Vyšla na ně samba. Sportovec ale tančil viditelně nejistě a bez úsměvu, což zachytila i televizní kamera. Ondřej trochu v rytmu zaostává, ale je to sympatický pár, zhodnotili výsledný taneční projev odborní porotci a udělili 21 bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Ondřej Bank a Kamila Tománková

Herec Roman Zach a Andrea Třeštiková

Nejvyšší tanečník (přes dva metry) letošního ročníku soutěže předvedl originálně vybrané tango. „Tango odkrývá vášeň, to tam bylo, ale tělo by mělo být změkčené,“ - porotci zkrátka vidí to, co běžný divák nevnímá a neváhají to říct jeden přes druhého. Drexler chválila choreografii. Porota byla laskavá a dala vysoké hodnocení 31 bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Zach a Andrea Třeštiková

Herečka Miluše Bittnerová a Michal Necpál

Samba, to je houpání. A na to se diváci díky vyvinutým proporcím tanečnice těšili. „Prý tančím sambu jako lachtan“, posteskla si herečka s tím, že jí to řekl tanečník při tréninku. „Měli byste být vláčnější,“ hodnotil Révai. „Těšil jsem se na rozvlněné tělo, ale moc jsem ho tam neviděl,“ byl zklamaný Chlopčík. Porota dala páru 21 bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Miluše Bittnerová a Michal Necpál

Fotbalista Ladislav Vízek a Eva Krejčířová

Tančili jako poslední pár večera a divákům ukázali, jak si natrénovali tango. „Držení mě moc nejde, lokty mi padaj,“ řekl předem sebekriticky fotbalový internacionál, který to ve své době uměl s míčem na zeleném trávníku jako nikdo druhý´. „Láďa báječně couvá,“ podotkl moderátor Eben. „Dobré nášlapy a ta intimita s partnerkou... ,“ Chlopčík byl k projevu velmi vlídný. Ostatní porotci také a pár obdržel 23 bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Eva Krejčířová a Ladislav Vízek

Soutěžní páry příští sobotu předvedou valčík a rumbu na domácí tvorbu, tedy na české a slovenské písničky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám