Hlavní obsah

Ve Dni trifidů si zahrají Vanessa Redgravová i Jason Priestley

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle slavného sci-fi románu Johna Wyndhama Den Trifidů vznikne v produkci BBC dvoudílné drama. V hlavních rolích se objeví britští herci Dougray Scott a Vanessa Redgravová i americký herec Jason Priestley, bývalý idol teenagerů ze seriálu Beverly Hills 90210.

Článek

Dvoudílná adaptace Dne trifidů by měla být dotočena během dubna. Televizní seriál  na stejné téma vznikl v roce 1981 a vůbec prvním pokusem byl stejnojmenný britský film z roku 1962, který je na filmových serverech hodnocen jako velmi nepovedený.  

Producent Justin Bodle uvedl, že je "velice nadšen, že se jim podařilo pro Den trifidů zajistit tak hvězdné obsazení". Na příběhu zapracoval scénárista Patrick Harbinson, který psal mimo jiné americký seriál ER.

Hlavní hrdina William Masen v románu bojuje o záchranu lidstva. Jako jeden z mála lidí nepřijde o zrak při pozorování meteoritů, seznámí se s ženou Josellou a pak najde zbytky vidících lidí. Společně pak musejí čelit trifidům, uměle vyvinutým rostlinám, které jsou schopny se pohybovat a útočit dlouhým jedovatým žahadlem.

Wyndham je v kurzu

Knížky Johna Wyndhama jsou stále velice populární. Další filmovou adaptaci, tentokrát románu Chocky, ohlásil loni na podzim americký režisér Steven Spielberg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám