Hlavní obsah

Vanua2 natočili píseň s Tonyou Graves v bislámštině

Novinky, Stanislav Dvořák

Píseň Think Different české skupiny Vanua2 už hraje rádio na ostrově Vanuatu. Zpěvák Yannick Tevi z malé ostrovní země pochází. Na novém singlu spolupracoval s Tonyou Graves.

Vanua2 feat Tonya Graves Think Different

 
Článek

„Píseň Think Different přitom vznikla spontánně během pár hodin ve zkušebně kapely a video k ní ve stejný den v jedné z nymburských kaváren natočil režisér Misha Pekárek. Po nahrání na kanál YouTube si ji začali stahovat rádioví dramaturgové na Vanuatu, aniž by o tom kapela věděla. Na facebooku navíc přibývají videa zdejších obyvatel, kteří si Think Different zpívají,“ uvedl za skupinu Roman Helcl.

„Tento týden jsou na mém rodném Vanuatu volby. Napadlo mě napsat písničku, ve které bych lidi nabádal, aby k volbám šli a volili v nich zodpovědně. Něco jako dělá tady v Česku třeba David Koller a jiní umělci. Nepropaguji tím žádnou stranu nebo hnutí,“ řekl Yannick Tevi.

Písnička Think Different je v bislámštině, která vznikla spojením angličtiny, francouzštiny a  různých jazyků z Vanuatu. Výslovnost bislámštiny se musela kvůli natáčení naučit i Tonya Graves.

Internetové televize mají žně, kina počítají ztráty

Film

„Tonya přišla na náš koncert a já jsem jí o pauze popisoval svůj nový song. Nápad se jí moc líbil a další den večer jsme seděli v kavárně v Nymburce a měli vše natočené i s klipem,“ dodal Tevi.

„Skladbu jsme dali na sociální sítě večer a hned ráno mi psala sestra z Vanuatu, že ji slyšela hrát z rádia po cestě do práce. Přitom jsem písničku nikam neposílal. Lidé v rádiích si stáhli zvukovou stopu sami z YouTube.“

Reklama

Výběr článků

Načítám