Hlavní obsah

V Roxy zahrají Trail Of Dead

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pražském klubu Roxy vystoupí v úterý americká skupina Trail Of Dead, patřící k jedněm z nejzajímavějších na alternativní scéně. Texaská parta ovlivněná psychedelickým rockem si libuje v delších propracovaných skladbách postavených na zdeformovaném zvuku vazbících kytar.

Článek

Kapelu dala dohromady parta kluků z venkova, která měla zkušenosti z církevních sborů. Původně také chtěla nahrávat vlastní verze spirituálů, nakonec však skončila u nezávislého kytarového rocku, v němž mohla experimentovat s různě zkresleným a pokrouceným zvukem kytar.

Jestliže eponymní debut byl ještě syrový, tak na dalších deskách se tvorba skupiny stávala stále složitější a propracovanější, což dokumentují alba Madonna, World Apart a So Divided. Kapela, jíž v USA předskakovali táborští Sunshine, přitom rozšiřuje svoji inspiraci i o postupy art rocku, aniž by se však vzdala svého soundu a výrazných refrénů vynořujících z přediva temně bzučících kytarových ploch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám