Hlavní obsah

V Roxy vystoupí kontroverzní Skinny Puppy

Novinky,

Kanadská skupina Skinny Puppy vystoupí tento čtvrtek 9. srpna v pražském klubu Roxy. Legendární představitelé temné elektronické industriální hudby do Prahy přijíždějí v rámci turné k nové desce Mythmaker. Podobně jako na předchozí The Greater Wrong Of The Right se na ní skupina přiklonila k rocku, využívá bicích i zkreslené kytary.

Článek

Chmurným tématům, jimž se skupina věnuje od svého vzniku na počátku osmdesátých let, však vancouverská kapela zůstal věrná. Stále ukazuje odvrácenou tvář lidí i společnosti, která je zmítána temnými pudy, psychózami a vraženými vizemi. Skinny Puppy odhalují temné lidské pudy, zejména touhy po absolutní moci. Skinny Puppy útočí na politiky i církev, ale nezastírají, že podobné vztahy panují i v sexu.

Album je dílem dvojice Nivek Ogre a Cevin Key. Mezi jejich spoluhráči se opět objevuje Ken "Hiwatt" Marshall, nově se skupinou spolupracuje Otto Von Schirach.

Kapela, která stála v polovině osmdesátých let u kolébky scény temné elektronické hudby, udávala tón až do poloviny devadesátých let. Ovlivnila nejen scénu EBM a industriálu, ale také vznikající electrothrash spojující metal s industriálem. Na desce Skinny Puppy Rabbies se koncem osmdesátých let dokonce podíleli členové Ministry v čele Alem Jourgensenem.

Velký vliv měli Skinny Puppy i na vývoj pódiové prezentace. Skinny Puppy vždy doprovázeli svá vystoupení šokujícími projekcemi  a performancemi.

V první polovině devadesátých let omezila kapela činnost. Když v roce 1995 zemřel její člen Dwayne Goettel, přišel očekávaný rozchod, protože v dé tobě už panovalo napětí mezi oběma hlavními protagonisty.

Před třemi lety se však znovu dala dohromady a natočila album The Greater Wrong Of The Right s řadou hostů z nu-metalové scény.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám