Hlavní obsah

V pražské Šárce se v neděli bude zpívat opera

Právo, vla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za osm let novodobé existence operních představení v přírodě pražské Šárky se poprvé v neděli dostane na Smetanovu Hubičku. Po třech operách Smetany a dvou Dvořáka je Hubička další akcí stálého režisérského dua Jana Divišová a Renée Nachtigalová, které pod patronací Městské části Prahy 6 opery v šáreckém přírodním divadle připravují.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Šárka, krásná příroda na okraji Prahy

Článek

Dirigentem bude Jan Chalupecký a v kostýmech Josefa Jelínka se v hlavních rolích objeví sóĺisté Národního divadla Luděk Vele, Helena Kaupová, Tomáš Černý a další včetně Jany Siberové, která dosud nevynechala žádný ročník. Hraje orchestr i sbor Národního divadla.

Opera z podkrkonošského prostředí se známou lesní scénou pašeráků začíná ve 14 hod. a vstup je tradičně zdarma. Návštěvníkům se doporučuje včasný příchod třemi vyznačenými trasami od stanice tramvaje Veleslavín stejně jako deky a pláštěnky pro případ deště. Doporučuje se příchod alespoň o půl hodiny dříve před začátkem.

Před představením nebo o dvacetiminutové přestávce bude možno si prohlédnout výstavu Mezi stromy s dokumentací historie šáreckého divadla od roku 1913. Loni na Dalibora přišlo cca 13 tisíc diváků, rekord drží Dvořákův Jakobín v roce 2009 se 14 tisíci. „Za rok se vrátíme zřejmě k Prodané nevěstě, která se hrála v prvních dvou ročnících po znovuobnovení v roce 2005 a 2006,“ sdělily obě organizátorky Právu před letošní Hubičkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám