Hlavní obsah

V Praze vystoupí jazzový trumpetista Randy Brecker

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Známý americký jazzový trumpetista Randy Brecker vystoupí 9. prosince v Praze v Kulturním centru Novodvorská. Doprovázet ho bude slovenské AMC trio, se kterým Brecker spolupracuje už několik let.

Randy Brecker

Článek

Randy Brecker patří k nejvýznamnějším jazzovým trumpetistům a křídlovkářům. Hrál v kapele Dreams s významnými představiteli jazzrocku, bubeníkem Billym Cobhamem a kytaristou Johnem Abercrombiem. Hrál i s baskytaristou Jacem Pastoriem, ale také s velikány jazzové historie Artem Blackeyem a Horacem Silverem. Znám je i z funkjazzového bratrského dua The Brecker Brothers, v němž Randy zúročil své zkušenosti z Blood, Sweet & Tears. The Brecker Brothers, kde hrál se svým bratrem, saxofonistou Michaelem, proslavilo album Heavy Metal Be-bop, dvojice však doprovázela i Franka Zappu v období alba In New York.

Randy Brecker se totiž nevěnoval jen jazzu, hrál i na deskách Lou Reeda Berlin, Dire Straits Brothers In Arms a Aerosmith Get Your Wings. Natočil však i desku s českým trumpetistou Janem Hasenöhrlem.

Randy Brecker začal v roce 2011 spolupracovat s prešovským triem AMC, jež tvoří klavírista Peter Adamkovič, kontrabasista Martin Marinčák a bubeník Stanislav Cvanciger. O dva roky později vydali společné album One Way Road to My Heart (2013).

Mohlo by se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám