Hlavní obsah

V Ostravě se lidé zdarma baví v ulicích

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen za peníze si mohou lidé v Ostravě užít multižánrový mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava, který ve čtvrtek vypukl mezi památkově chráněnými vysokými pecemi v Dolní oblasti Vítkovice. V rámci něj totiž v pátek dopoledne začal doprovodný program zcela zadarmo s názvem Festival v ulicích.

BEZ KOMENTÁŘE: Festival v ulicích začalVideo: Denisa Telaříková, Právo

 
Článek

Po 11. hodině z Masarykova náměstí v centru moravskoslezské metropole vyrazil hudbou a barvami rozzářený více než čtyřicetimetrový průvod s téměř třicítkou bubeníků, dvaceti capoeiristy, tanečníky i akrobaty na speciálních hybostrojích.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Akrobati si své speciální hybostroje na Masarykově náměstí před zraky lidí vyzkoušeli.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Bezplatný Festival v ulicích bude pokračovat i v sobotu.

Z historického srdce Ostravy vyrazil průvod do nově vznikající ostravské městské čtvrti Nová Karolina.

Program bezplatného Festivalu v ulicích bude pokračovat celý pátek, ale i v sobotu. V rámci něj si lidé poslechnou například Tomáše Kluse, Ivana Mládka, ale také zahraniční interprety jako například izraelský Ensemble Yaman, malijský zpěvák Bassekou Kouyate, islandská kapela Árstidir či britští Shteti Superstars. Nebude chybět ani Divadlo Mimotaurus s pohádkami, vystoupení studentů Janáčkovy konzervatoře či biketrialová exhibice.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Čtyřicetimetrový průvod vyšel v pátek po 11. hodině z centra Ostravy.

„Loni jsme si ověřili, že lidé mají zájem o podobnou akci, kde se potkají jak místní, tak diváci festivalu z celé republiky a zahraničí. Že je možné za podpory partnerů vytvořit akci, která zdarma nabídne zajímavý a kvalitní program,“ řekla Právu před nedávnem ředitelka obou festivalů Zlata Holušová.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

V průvodu nechyběli bubeníci, capoeristi, tanečníci či akrobati.

Do ulic tak během dvou dnů vyjde na třicet kapel. Více informací zájemci naleznou na webových stránkách: www.festivalvulicich.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám