Hlavní obsah

V nové komedii Bena Stillera bude Robert Downey "černý"

Novinky, Stanislav Dvořák

O prázdninách má do kin přijít nová komedie Bena Stillera Tropic Thunder, ve které si zahraje i Jack Black a Robert Downey Jr. Třetí jmenovaný dostal nejnáročnější úkol, musí totiž věrohodně zahrát Afroameričana, k čemuž evidentně nemá žádné fyzické předpoklady. Nejde nám o karikaturu, předesílají tvůrci.

Foto: Profimedia.cz

Robert Downey Jr.

Článek

Downey ve filmu představuje snaživého herce jménem Kirk Lazarus. "Jestli se to podaří, mohl by to být ten typ rolí, jaké dělal před 35 lety Peter Sellers. Jestli se to nepodaří, tak míříme do pekel," poznamenal ke své roli.

Ben Stiller, který je také scénáristou, režisérem a producentem filmu, uvedl, že záměrem nebylo dělat si legraci z Afroamerčanů, ale spíše z hollywoodských herců. "Nemám ponětí, jak na to lidé budou reagovat," uvedl, ale podle jeho zkušeností z testovacího promítání se to prý černošskému publiku líbilo. Robert Downey Jr. dodává, že do své postavy vložil všechno, a proto se domnívá, že nevytvořil karikaturu. 

Komedie vyvolává velké naděje i proto, že měla spojit komické talenty Bena Stillera, Owena Wilsona a Jacka Blacka (Škola rocku, Závist). Wilson se ale minulý rok psychicky zhroutil a pokusil se o sebevraždu. Účast na projektu pak bohužel zrušil.  

Příběh paroduje hollywoodské válečné trháky. Zápletka spočívá v tom, že skupina rozmazlených herců, kteří představují válečné hrdiny, se dostane do situace, kdy musí skutečně bojovat v pralese.

Jack Black a Ben Stiller už si spolu zahráli např. v potrhlém snímku Králové ro(c)ku, volně inspirovaném příběhem Blackovy skupiny Tenacious D. Malou roli  v něm dostal také jeden z rockových dinosaurů 70. let Meat Loaf.      

Reklama

Výběr článků

Načítám