Hlavní obsah

V komedii Vlastníci se setkali Hádek, Havlová či Voříšková

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér a scenárista Jiří Havelka dokončil natáčení komedie Vlastníci. Hlavních rolí se ujali Kryštof Hádek, Vojta Kotek, Tereza Voříšková, Jiří Lábus, David Novotný, Dagmar Havlová, Ondřej Malý, Pavla Tomicová, Stanislav Majer, Klára Melíšková a Ladislav Trojan.

Foto: Cinemart

Dagmar Havlová

Článek

„Když jsem si na jaře 2017 přečetl text s pracovním názvem SVJ, řekl jsem si, že by to konečně mohla být vhodná látka pro Jirkův filmový debut, o kterém jsme spolu několikrát hovořili. Podpora Fondu kinematografie na další literární vývoj potvrdila kvalitu textu, souběžně s přípravou filmu Jirka připravoval divadelní hru s VOSTO5, která se setkala se skvělým přijetím. Finální verze filmového scénáře pak byla dokončena v červnu 2018,“ řekl producent filmu Marek Jeníček z CinemArtu. Film bude mít premiéru počátkem roku 2020.

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svoji maminku.

Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledá způsoby, jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje…

Foto: Cinemart

Tereza Voříšková a Vojtěch Kotek

„Samozřejmě jsou v tom osobní zážitky. Za dobu, co žiju v Praze, jsem zažil vícero schůzí vlastníků bytových jednotek a přišlo mi, že málokdy je na tak malém prostoru vidět tak moc o nás, o lidech,“ dodal režisér Havelka.

Energická matka tří dětí a předsedkyně sdružení vlastníků doufá, že se dostane dál než k prvnímu bodu schůze, a je ochotna pro tento výsledek obětovat cokoliv. Tereza Voříšková ke své postavě paní Zahrádkové dodává: „O tomto scénáři Jiří Havelka dlouho mluvil, když mi ho dal poprvé přečíst, několik hodin jsem se smála tak, že mě bolelo břicho až do druhého dne. Ne že jsem se rozhodla roli přijmout, ale já ho prosila, ať mi ji dá.“

Film se točil hlavně v pražských Holešovicích v modernistické budově Kulturního domu Domovina.

Může se vám hodit na Zboží:

Reklama

Výběr článků

Načítám