Hlavní obsah

V Brně zazní slavné hity z filmů

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejslavnějších filmových hudebních skladatelů Hans Zimmer bude mít 15. února zastávku na svém světovém turné v Brně. Koncert se uskuteční v DRFG aréně, kterou rozezvučí jeho nejznámější skladby, a to včetně Pirátů z Karibiku.

Foto: hanszimmerlive.com

Hans Zimmer

Článek

Zimmer, který je držitelem Oscara, Grammy i Zlatého Globu, je dramaturgem a hudebním režisérem celé show. Dirigentskou taktovku svěřil dirigentovi a dlouholetému spolupracovníkovi Gavinu Greenawayovi. Turné, nazvané The World of Hans Zimmer, se účastní sólisté, které si slavný skladatel osobně vybral.

Narozdíl od předešlého turné Hans Zimmer Live, které bylo zaměřeno na kapelu Hanse Zimmera a obsahovalo tak především skladby nesoucí se v duchu elektroniky, se na novém turné představí filmové skladby speciálně upravené pro velký symfonický orchestr.

Zimmer strávil přípravami rok. Svá nejlepší díla překomponoval tak, aby co nejlépe vyzněla právě s velkým živým orchestrem. Fanoušci se mohou těšit na skladby z filmů Lví Král, Gladiátor, Piráti z Karibiku, Poslední samuraj, Temný rytíř, Pearl Harbor, Počátek, Interstelar a mnohé další. Velkou novinkou budou také videosekvence z konkrétních filmů na velkoplošných obrazovkách. Ty také vybral Zimmer tak, aby dokonale ladily s hudbou.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám