Hlavní obsah

V Brně letos zahrají Kravitz, Nazareth i Motörhead

Brňany letos roztančí Lenny Kravitz, dojmou baladičtí rockeři Nazareth a rozparádí hardrocková legenda Motörhead. Koncertní kalendář na jaro a léto se již začíná plnit, další akce nejspíš ještě přibudou. Těšit se mohou nejen příznivci stadiónových hvězd, ale také znalci klubové scény.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lenny Kravitz

Článek

Minulým koncertním sezonám v Brně vévodili jako největší hvězdy Rolling Stones a Linkin Park. Letos je nejzvučnějším jménem americký zpěvák a instrumentalista Lenny Kravitz, jenž vystoupí 19. června na velodromu. Zatím se prodalo asi 2000 vstupenek, řekl promotér Aleš Hrbek.

Kravitz už sice v Česku hrál, nicméně v Brně je nováčkem a koncert pod širým nebem by mohl být zajímavý i pro fanoušky odjinud. "Kravitzovo turné k desce Love Revolution patří k jeho nejúspěšnějším, je to nyní skutečně světové jméno. Takže věřím, že velodrom zaplní," uvedl Hrbek.

Hudební žně slibuje letošní jaro a léto příznivcům tvrdších žánrů. V červenci přijedou do Brna legendární rockeři Motörhead, oznámila Barbora Vokatá z pořádající agentury. Lyričtější stránku rocku představí v dubnu v Boby centru skotská kapela Nazareth, jejíž balady Love Hurts a Dream On zná několik generací fanoušků.

Za několik dní uvolní pořadatelé do prodeje lístky na srpnový koncert britské skupiny Jethro Tull. Kapela kolem charismatického zpěváka a flétnisty Iana Andersona vystoupí na slavkovském zámku. Další rockové legendy Judas Priest, Megadeth a Testament v Brně nakonec nezahrají. Plánovaný společný koncert v hale Rondo skupiny zrušily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám