Hlavní obsah

Úspěšný britský pop-soul Leony Lewis

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deska Spirit mladé britské zpěvačky Leony Lewis se chlubí titulem "nejrychleji se prodávající debut". Její úspěch nepřišel náhodou. Deska je po všech stránkách perfektně dotaženým středoproudovým produktem a Leona navíc disponuje suverénním hlasem s velkým rozsahem.

Článek

Leona Lewis dokáže skvěle podat romantický moderní pop ovlivněný americkým soulem a není divu, že prakticky všechny písničky na albu Spirit jsou balady. To však může být i jednou ze slabin velmi slušného debutu. Málokterý z průměrných posluchačů, kterým je deska určena především, chce hodinu poslouchat jen pomalé, posmutnělé písničky (na druhou stranu, kdyby to byla Aretha Franklin, tak se to dá vydržet).

Zpěvačka se v Británii prosadila díky televizní soutěži X-Factor, která se od února bude vysílat i v ČR. Její desky se prý už teď prodalo 2 milióny kusů, což je v době internetu skutečně úctyhodné číslo, a Leona Lewis se tak stala ve své zemi "dvojkou" mezi zpěvačkami hned za fenomenální Amy Winehouse.

Kdyby byla českou zpěvačkou, pravděpodobně by všichni padali do mdlob a Leona by si vychutnala pocit být "jedničkou", jenže zahraniční scéna není takový čajíček jako u nás doma. Právě ve srovnání s Amy Winehouse se ukáže, že ačkoliv Leona zpívá perfektně, není tak osobitá a nepřinesla nic, co tu ještě nebylo.

Ten proslulý "X Factor", který dělá hvězdu, jí zjevně nechybí. Pokud by se ale mělo vsadit na to, o kom se bude mluvit za deset, dvacet let jako o legendě, je to na 100% Amy.

Leona Lewis: Spirit, Sony BMG 2008

Reklama

Výběr článků

Načítám