Hlavní obsah

TV tipy a chyby: Pochyby se Streepovou, Piráti i Šumná města

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu začíná nová řada Šumných měst pod názvem Šumné stopy. V sobotu budou na obrazovce opět řádit Piráti z Karibiku a nenechte si ujít drama Pochyby s Meryl Streepovou.

Článek

Šumné stopy 

Nový cyklus ČT navazuje na výborný seriál Šumná města. Žasnoucí architekt David Vávra vás během svého putování po dalekých japonských ostrovech přesvědčí o tom, že zakladatelé moderní japonské architektury byli Češi. Je dobré si připomenout, že Českou republiku dnes ve světě nereprezentuje jen semtex, pivo a prezident kradoucí pera.

So 20.00 ČT2

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

Další díl populárních „pirátů“ pochází z roku 2006 a jejich příznivci se v něm opět setkají s Johnnym Deppem, Orlando Bloomem a Keirou Knightleyovou. Kapitánu Jacku Sparrowovi se sice podařilo zlomit prokletí Černé perly, avšak nyní musí čelit mnohem děsivější hrozbě – ukáže se, že Jack se upsal krví legendárnímu Davymu Jonesovi, který je vládcem oceánských hlubin a kapitánem tajemné lodě Bludný Holanďan.

So 20.00 Prima

Pochyby

Drama Pochyby patří k nejoceňovanějším filmům roku 2008. Může se pochlubit i pěti nominacemi na Oscara.

Kněz Flynn (Philip Seymour Hoffman) se v něm pokouší uvolnit přísná pravidla církevní školy v Bronxu 60. let, na jejichž dodržování dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streepová). Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller.

Když se mladá sestra James (Amy Adamsová) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy.

Ne 22.55 ČT2

Reklama

Výběr článků

Načítám