Hlavní obsah

TV tip: Neslušný návrh, študákova duše a samota u lesa

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nadcházejícího TV víkendu doporučujeme např. americký film Neslušný návrh a dvě klasické české komedie Cesta do hlubin študákovy duše a Na samotě u lesa.

Článek

Neslušný návrh

Nechutně bohatý John Cage (Robert Redford), mladí manželé (Woody Harrelson a Demi Moorová) a milión dolarů. Z této situace vyrůstá řemeslně perfektně zvládnutý thriller Neslušný návrh z roku 1993. Manželé mají finanční problémy a Cage navrhne milión dolarů za jednu noc s atraktivní Dianou. Dvojice nakonec souhlasí a myslí si, že na to za chvíli zapomenou, situace se ale dost zamotá...

(Neslušný návrh, Nova, Pá 20.00)

Cesta do hlubin študákovy duše

Půvabná prastará komedie (1939) o studentech a kantorech. Obsahuje řadu kultovních "hlášek" a v dnešním kontextu působí jako balzám na duši. Jednotlivé epizody a vtípky spojuje osoba profesora přírodopisu Matulky, starého mládence, který si z přehnané svědomitosti netroufá složit poslední státnici. Naštěstí jsou tu rozjívení, ale v jádru dobří studenti, kteří mu pomocí malého podvodu pomůžou.

(Cesta do hlubin študákovy duše, Nova, So 12:30)

Na samotě u lesa

Další krásný starý český film s moudrým humorem a dobrými herci. Jasně ropoznatelný je tu svěrákovsko-smoljakovský rukopis. Scény, jako je např. ta se psaním domácího úkolu (Děda je hodný, ale překáží nám...) nebo s obtížnými parazity (To jsou blechy psí, ty na člověka nejdou.) by snad nikdo jiný takhle nenapsal. Nakonec sice pražská rodinka vysněnou chatu nezíská, ale zato mají nového dědečka.

(Na samotě u lesa, Nova, Ne 17:50)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám