Hlavní obsah

TV tip: Hoří má panenko, Blafuj jako Beckham, Bond

Novinky, Stanislav Dvořák

Na svátky připravily české televize slavnou komedii Hoří, má panenko, bondovku Zlaté oko s Piercem Brosnanem nebo úsměvný britský film Blafuj jako Beckham.

Článek

Blafuj jako Beckham

Režisérka Gurinder Chadha natočila v roce 2002 komedii, která posbírala řadu filmových cen na různých festivalech.

Mladá Indka žijící v Anglii miluje Davida Beckhama a chce se stát fotbalistkou. Její rodiče o tom nechtějí ani slyšet. Ctí tradice a jejich dcera má žít rodinným životem. Cílevědomá Jess ale tvrdě trénuje a pomocí podvodů a výmluv se jí to daří dlouho tajit.

(Blafuj jako Beckham, ČT2, St 21:35)

Hoří, má panenko

Kultovní československá komedie Hoří, má panenko už dávno patří do zlatého fondu. Špičkovou zábavu s "morálním přesahem" ocenili diváci u nás i ve světě, film si tzv. malého českého člověka podal nelítostně, vtipně a přitom velmi srozumitelně. Postavičky Josefa Šebánka či Milady Ježkové jsou nezapomenutelné, stejně jako hlášky typu "Kdo si nenakradl, musí to brát jako že nevyhrál."

Film natočil v roce 1967 režisér Miloš Forman, na scénáři spolupracoval s Jaroslavem Papouškem, za kamerou stál Miroslav Ondříček. Byl nominován na Oscara.

(Hoří, má panenko, Nova, Pá 13:00)

Zlaté oko

Pierce Brosnan v roli legendárního agenta 007 tentokrát operuje v Rusku. Tamní zločinecká organizace se totiž zmocnila supermoderního bojového vrtulníku a ukradla satelitní systém Zlaté oko, který dokáže vyřadit veškeré zdroje energie a přístroje. Bond si zajezdí tankem, postřílí všechny zloduchy a samozřejmě potká sexy programátorku Natalii a dojde i na romantiku. V dalších rolích Judi Dench, Izabella Scorupco či Famke Jensen.

(Zlaté oko, Ne, Nova 20.00)

Anketa

Který film máte nejraději?
Hoří, má panenko
53,5 %
Blafuj jako Beckham
31,9 %
Zlaté oko
14,6 %
Celkem hlasovalo 4834 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám