Hlavní obsah

TV tip: Fotr je lotr, Rafťáci i Babí léto

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve víkendovém televizním programu najdete např. komedie Fotr je lotr a Rafťáci. V neděli večer uvede Česká televize jeden z posledních filmů Vlastimila Brodského Babí léto.

Článek

Fotr je lotr

Oddechová americká komedie Fotr je lotr stojí hlavně na komediálních schopnostech Bena Stillera a Roberta DeNira. Stiller se jede v roli nápadníka představit rodičům přítelkyně, ale netuší, že otec rodiny (DeNiro) je poněkud paranoidní agent CIA ve výslužbě.

Čím více se snaží, tím více ho "tatínek" nenávidí. Nezavděčí se svým povoláním (zdravotní bratr), ani tím, co provede s rodinným kocourem Jinxem. Navíc se z nervozity stále více zaplétá do lží o svém vztahu k marihuaně či sexu.

Komedii, která je založena na starším nezávislém filmu, natočil v roce  2000 režisér Jay Roach, který má za sebou slavné parodie Špionátor a Austin Powers: Špión, který mě vojel.

(Fotr je lotr, Nova, Pá 21:55)  

Rafťáci

Úspěšná komedie Rafťáci je určena hlavně věkové kategorii 10-15 let. Je založena na klasickém schématu amerických teenagerských filmů, ve kterých se hlavní hrdina snaží přijít o panictví a zamotává se do různých bláznivých situací.

V hlavních rolích se objeví populární dvojice Vojtěch Kotek a Jiří Mádl. Film natočil v roce 2006 režisér Karel Janák.

(Rafťáci, Nova, So 20:00)

Babí léto

Jedna z posledních rolí Vlastimila Brodského. Český film Babí léto z roku 2001 byl oceněn nejen několika Českými lvy (Vlastimil Brodský, Stella Zázvorková, Stanislav Zindulka a Jiří Hubač), ale i cenami na zahraničních festivalech v Clevelandu či Saint Louis.

Vypráví o recesistovi v seniorském věku, který se na rozdíl od  pesimistické manželky odmítá poddat stáří. Vymýšlí si neustále nová dobrodružství a dostává se do tragikomických situací.

(Babí léto, ČT1, Ne 20:00)

Anketa

Který film máte nejraději?
Fotr je lotr
62,3 %
Rafťáci
23,3 %
Babí léto
14,4 %
Celkem hlasovalo 2287 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám