Hlavní obsah

TV seriál Pakárna, snaha o český South Park

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize vyměnila seriál Pytlíkov za Pakárnu, která měla premiéru v neděli 9. dubna. Televize tak pokračuje v linii pokusů o kreslený humor o teenagerech určených nejen pro ně. Co naplat, na skutečně kvalitní pokus o český South Park nebo Simpsonovi si budeme muset ještě počkat. Pakárna zatím nic moc nepředvedla.

Článek

Seriál Pakárna zdaleka nesplňuje předpoklady kvalitní kreslené zábavy. První díl byl pomalý, vtipy předvídatelné, dokola se opakující a jaksi násilně vytvářené. Tempo patnáctiminutového dílu se vleklo jako u hodinu dlouhé telenovely.

První a pilotní díly mají za cíl diváka nalákat, měly by být svižné, co nejlepší a hlavně zaujmout natolik, aby se člověk zase za týdne vrátil k obrazovce a nedočkavě se těšil na další díl. Kabelka z chameleona a Otcův pokus o sebevraždu ve mně potřebu kouknout se znovu na Pakárnu nevzbudily.

Parta puberťáků a jedna normální rodinka

Seriál se točí kolem party čtveřice puberťáků. Intoš, Synáček, Drsan a Bohouš Mekota spolu chodí do školy, které šéfuje ředitel Hnízdo, odborník vyslaný americkou Nadací pro podporu primitivních národů ve střední Evropě.

Druhá dějová linie se vine kolem života obyčejné rodinky Bohouše Mekoty - Otec právě přišel o práci, Máma je věčně nespokojená a Dědeček, opovrhující kapitalismem, vzpomíná na staré dobré časy.

Kamarádi jsou věrohodným vzorkem teenagerské generace: Intoš s bohatým "hárem" všechno ví, o všem četl, ale nic nezažil; Synáček s Eiffelovkou na hlavě opovrhuje, po vzoru svého Papá velkopodnikatele, prostým lidem; Drsan s kérkou je ostrý chlapec (ale jen naoko) a Mekota v černém kožáku je normální kluk se sobě vlastními problémy.

Český infantilismus na obrazovce

Pod seriálem jsou scenáristicky podepsáni dva kamarádi z gymnázia Jakub Horák a David Šimák, kteří režijně spolupracovali s Josefem Vieweghem. Výtvarně a animačně se na seriálu podílel Tomáš Vlasák, zakladatel českého infantilismu.

Hlasy postavám propůjčili Radek Holub (Mekota), Bára Hrzánová (Drsan), Eva Holubová (Máma), Bob Klepl (Otec) či Tomáš Matonoha (Intoš). Titulní píseň nazpívali Xavier Baumaxa a Lumír Hrma. Třináctidílný seriál Pakárna bude Česká televize vysílat každou neděli v podvečer.

Neházejme ale flinku do žita, třeba se Pakárna rozjede a na České televizi je zaděláno na "real" černý humor a hodnotný kreslený seriál. Podle jednoho dílu těžko soudit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám