Hlavní obsah

TV: Ostře sledovaná Superstar, dobrého pomálu

Novinky, Stanislav Dvořák

Nedělní show Česko hledá Superstar opět překonala všechny víkendové nezpravodajské pořady (sledovanost: 2,3 miliónu diváků). Až na jednu výjimku se ale dá jen těžko říci, že by šlo o hudební pořad.

Článek

"Nuda, šeď..." shrnul snažení mladých adeptů na Superstar novinář a zpěvák Ondřej Hejma a téměř měl pravdu. Jedinou výjimkou byla dívka, která zazpívala písničku Don´t Speak s obrovských drivem. Jinak je soutěž spíše přehlídkou průměrnosti. Poslouchat denně známé hity interpretované bez jakéhokoliv výrazu a osobitosti musí být pro porotce opravdu otřesná práce.

Celá soutěž je vlastně atraktivní hlavně pro zlomyslné diváky, kteří se smějí zoufalým pokusům některých chlapců a dívek. Hudební pořad to věru není, ale nelze popřít, že je to svým zvláštním způsobem zábavné. Ironií osudu právě ve chvíli, kdy se předváděli někteří méně talentovaní nešťastníci, hrál na ČT2 zázračný dvanáctiletý ruský klavírista Mozarta. Měl téměř nulovou sledovanost.

I další pořady ČT se oproti Superstar také propadly velmi hluboko. Úspěšná talk-show Uvolněte se, prosím měla poloviční sledovanost (1,2 miliónu) a 13. komnata to dotáhla na jeden milión.

Na Primě to bylo ještě slabší. Nikdo není dokonalý měla 0,7 miliónu a podobně dopadla i Benefice Zdeňka Trošky.

Víkendová sledovanost
Neděle
Sobota
Pátek

Reklama

Výběr článků

Načítám