Hlavní obsah

Turné Pražského výběru vrcholí v Praze s Kratochvílovou a Soukupem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšné comebackové turné Pražského výběru vrcholí 26. března od 19 hodin v pražské Tipsport Areně. V neděli Michaelu Kocábovi, Michalu Pavlíčkovi, Vilému Čokovi, Klaudiu Kryšpínovi a Jiřímu Hrubešovi tleskala plná Aegon Aréna v Bratislavě.

Foto: Petr Horník , Právo

Pražský výběr 2013: nahoře zleva Vilém Čok (baskytara), Jiří Hrubeš (bicí), Jiří Tomek (perkuse), Klaudius Kryšpín (bicí), dole zleva Ondřej Soukup (baskytara), Michal Pavlíček (kytara) a Michael Kocáb (zpěv, klávesy).

Článek

Koncertu v Tipsport Areně se zúčastní i bývalý člen skupiny Ondřej Soukup, který tentokrát nepřijde jen říct hlášku „Haló, tady Soukup“, jež zlidověla, ale skutečně si po letech s Výběrem zahraje na baskytaru.

Mezi hosty nechybí ani František Ringo Čech, jenž napsal skupině mnoho textů a na jeviště dorazí v doprovodu kozy jako v proslulém klipu k písničce Pražákům, těm je tu hej.

Na chvíli se k Výběru vrátí i další bývalý kolega, kytarista Miloš Dodo Doležal a hysterický projev z písně Sbal si to svý ráno odrecituje Iva Pazderková, která se mediálně proslavila jako „blbá blondýna“. Specialitou koncertu bude výstup zpěvačky Jany Kratochvílové. Zazpívá skladbu Papíry straší.

Skupina Pražský výběr se po letech vrátila na scénu v původní sestavě v listopadu roku 2012. Tehdy prvním koncertem potvrdila, že se nachází v naprosté psychické pohodě a znovu se zabývá pouze radostí z hudby.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Vilém Čok

Posluchače nadchla starými hity Pražákům je hej, Na václavském Václaváku, Zubatá, Proč jen já, Tatrman, Chvastoun, Snaživec či Papíry straší.

Vstupenky na koncert jsou v prodeji v sítích Sazka Ticket, Ticket Art a Ticketportal od 390 do 590 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám