Hlavní obsah

Turné Kylie Minogue se blíží. Máme záběry ze zkoušek

Novinky, Karen Mchitarjan
Praha

Popová diva Kylie Minogue už v sobotu odstartuje dlouho očekávané světové tour Aphrodite: Les Folies tour. Ta má být technicky nejvyspělejší a nejdokonalejší produkcí, která kdy byla vytvořena pro halovou show. A Novinky přinášejí exkluzivní záběry z přísně tajných zkoušek.

Článek

Na obřím pódiu bude společně s Kylie Minogue 26 tanečníků a nad ní se bude vznášet 8 vzduchoplavců „Spidermanů“. Součástí celé show bude totiž i unikátní systém, který umožňuje účinkujícím vznášet se nad hlavami diváků po celé aréně. Ten měl premiéru teprve v prosinci 2010 v muzikálu Spiderman na Broadwayi.

Diváci v ČR budou jedni z prvních na světě, kteří tuto grandiózní show ženy, jež překonala rakovinu prsu a vrátila se na koncertní pódia, uvidí. Do pražské O2 areny dorazí Kylie Minogue s desítkami účinkujících už ve středu 2. března 2011. Celosvětové turné odstartuje Kylie Minogue tuto sobotu 19. února v dánském Herningu, tedy pouhých 11 dnů před pražským koncertem.

„V těchto dnech vrcholí zkoušky, při kterých drobná Australanka ladí choreografii se svými tanečníky. Tým Kylie Minogue zároveň přesunul obří pódia ze Spojených států amerických, kde bylo vyzkoušeno, do dánského Herningu. Od poloviny týdne pak na něm celý tým včetně Kylie Minogue naostro trénovali,“ říká k tomu Jan Tuna, mluvčí Bestsport akciová společnost, která 2. března 2011 show Kylie Miogue přiveze do pražské O2 areny.

Obří pódium pak bude po jednotlivých městech Evropy vozit 20 kamionů. Celou produkci má na starosti 120 lidí. Obří podium ve tvaru srdce obsahuje více než milion pohyblivých částí. Jeho součástí je i 7 výtahů a 30 vodních fontán, které budou tryskat do výšky 30 metrů. V pozadí pódia vyroste chrám bohyně Afrodity. To vše za půl miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám