Hlavní obsah

Troškův Kameňák stříbrný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lidé si na novou komedii Zdeňka Trošky Kameňák cestu do kina našli. První víkend v distribuci si snůšku "kamenných vtipů" nenechalo ujít 23 395 diváků, což bylo jen o 300 méně než fanoušků Harryho Pottera. První pozici si s téměř 90 tisícovou víkendovou návštěvností s přehledem drží druhý díl Tolkienovy ságy Dvě věže.

Foto: Michael Rada

Šťastné manželství

Článek

Podle očekávání Troškova komedie Kameňák české kritiky nenadchla, diváci si však cestu do kina našli a v pokladnách nechali něco přes 2,5 mil. korun. Uvidíme, jestli jim prosté vyprávění vtipů na stříbrném plátně učaruje na tolik, aby se snímek v TOP 10 udržel déle. Stejně jako v životě totiž platí: první vyhrání z kapsy vyhání. První překvapení máme za sebou, nyní se můžeme těšit na další a to, jak si film povede.

Kameňák je druhým český zástupcem v TOP 10.  Fimfárum Jana Wericha si totiž oproti minulému žebříčku polepšilo a usadilo se na 10. místě. Koprodukční Útěk do Budína se drží tři místa pod desítkou nejlepších. Děvčátko, film debutujícího režiséra Benjamina Tučka o cestě mezi byty, postelemi a sny, jak zní podtitulek snímku, si vybojoval místo 14.

První příčka je již druhý týden výsostným územím Středozemě. Dvě věže do kin o víkendu od 23. ledna přilákaly 86 421 diváků, kteří do kas nasypali přes 10 mil. korun. První díl trilogie o Pánovi prstenů Společenstvo prstenu symbolicky žebříček TOP 20 Unie filmových distributorů uzavírá. Nástup české komedie tak posunul dvojku Harryho Pottera, kterou si o víkendu nenechalo ujít 23 676 diváků, na třetí místo. Agent James Bond se musel spokojit s bramborovou pozicí.

Největší pokles minulého týdne od 16. ledna zaznamenal polský velkofilm Quo vadis, který se z 9. místa propadl na místo 16. Skokanem týdne se stala filmová perlička Naqoyqatsi, která si polepšila o pětadvacet příček na místo 19.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám