Hlavní obsah

Total Recall se vrací, s režisérem Underworldu a bez Arnolda

Novinky, Stanislav Dvořák

Společnost Sony se pochlubila, že se dohodla s režisérem Lenem Wisemanem na nové verzi filmu Total Recall. Tento velký milník sci-fi z přelomu osmdesátých a devadesátých let slavil úspěch s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Patří k jeho nejuznávanějším filmům.

Foto: Profimedia.cz

Total Recall

Článek

Sony nenazývá film remakem, prý jde o zcela novou adaptaci příběhu spisovatele Philipa K. Dicka, což filmové servery ironicky komentují.

“Vždy mě fascinovala povídka Philipa K. Dicka a těším se, že se ponoříme ještě hlouběji do světa, který zobrazuje, a otázek, které klade. Líbí se mi, že to nejdůležitější tajemství, které řeší naše postava, je jeho vlastní duše," říká režisér.

Právě proto, že Total Recall Paula Verhoevena patřil k těm podařenějším a kritikou ctěným sci-fi filmům, vyvolává snaha vylepšit ho skeptické komentáře. Mladý americký režisér akčních a fantasy snímků Len Wiseman má za sebou  pouze Underworld a Smrtonosnou past 4.

Podobně se měl předělávat také Robocop, ale finanční problémy studia MGM tomu zabránily.

V Bulharsku se letos natáčel nový Conan. Firmy Lionsgate a Sony Pictures do akční fantasy investovaly 100 miliónů dolarů. Ve filmu přesto nehraje žádná velká hvězda. Další akční řež spojená se jménem Schwarzenegger, Rudá Sonja, se rovněž dočká nového kabátu. Film produkují ho Joe Gatta a Robert Rodriguez a  Gatta popsal příběh slovy: "Je krásná a sexy a nakopává lidi do zadku."

Reklama

Výběr článků

Načítám