Hlavní obsah

Top Gun se vrátil a odhalil první ukázku. Pozdě, ale přece

Novinky, Stanislav Dvořák

S velkým zpozděním 33 let, ale přece. Stárnoucí kluk Tom Cruise si prosadil svůj sen. Proslulý osmdesátkový kýč Top Gun, který se u nás za komunismu šířil na pokoutně kopírovaných videokazetách, se dočkal “dvojky“ a nabízí první trailer.

Top Gun: Maverick

 
Článek

Vedle Toma Cruise si v Top Gun: Maverick zahrají Jon Hamm, Ed Harris, Val Kilmer, Miles Teller či Jennifer Connellyová. Původně měl být v kinech už v těchto dnech, ale premiéra byla přesunuta na červen 2020.

Děj se bude točit okolo syna Goose, Maverickova parťáka z prvního dílu. Cruisova postava bude v novince instruktorem v letecké škole a mladíka se ujme. Další podrobnosti zatím tají.

Foto: Paramount Pictures

Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick

Cruise se nechal před natáčením slyšet, že nechce žádné triky, vše to musí být skutečné a bude opravdu létat ve stíhačce.

Top Gun natočil Tony Scott v roce 1986. Film měl propagovat americkou armádu a obsahoval řadu hezkých akčních záběrů letadel. Na akci Scott narouboval ještě romantiku, aby rozšířil cílovou skupinu snímku. Výsledek působil až směšně, ale v osmdesátých letech mu to prošlo.

Doba ovšem značně pokročila a bude zajímavé pozorovat, jak na film bude reagovat dnešní mládež nepoznamenaná studenou válkou, nekritickým vnímáním Ameriky a filmů Toma Cruise, který zkouší v 57 letech obnovovat slávu něčeho, co už mnozí diváci nepamatují.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám