Hlavní obsah

Tisíce teenagerů budou usilovat o roli v Harrym Potterovi

Novinky, DPA, Stanislav Dvořák

Organizátoři castingu na dvě role v novém filmovém pokračování osudů Harryho Pottera očekávají 1. července v Londýně tisíce teenagerů. Připravovaný film má přijít do kin v roce 2008.

Článek

Dívky mezi patnácti a osmnácti podle agentury DPA sní o roli Lavender Brownové, excentrické přítelkyně Potterova kamaráda Rona Weasleyho. Chlapci zase budou usilovat o roli Toma Riddla, kluka, za kterého se později stane Lord Voldemort. Film by chtěl osvětlit jeho dětství a mládí.

Nával teenagerů, kteří se chtějí stát filmovými hvězdami, bude zřejmě obrovský. Dívky se mají do Londýna dostavit 1. července a chlapci o týden později. Když společnost Warner Bros minulý rok hledala představitelky Luny Lovegoodové a Cho Chang, přihlásilo se 15 000 adeptek.

Roli mladé čarodějky Luny získala patnáctiletá Irin Evanna Lynchová a Cho Chang hrála osmnáctiletá Britka asijského původu Katie Leungová. Té se poštěstilo poprvé políbit dospívajícího Harryho Pottera a jak nezapomněla uvést většina zahraničních zpravodajských serverů, pochválila ho, že líbá výborně.

Zatím poslední zfilmovaný díl Harryho Pottera (Harry Potter a Fénixův řád) přichází do kin 12. července ve světě a 19. července jej budou moci vidět v premiéře i diváci v ČR. Koncem stejného měsíce by se měla prodávat už sedmá kniha o Potterovi. Autorka příběhu Joanne K. Rowlingová naznačila, že v posledním díle zemřou dvě postavy a čtenáři spekulují, zda to bude sám Harry Potter.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám