Hlavní obsah

Tisíce lidí se sjely na festival taneční hudby Creamfields

ROUDNICE NAD LABEM

Na rozpálenou plochu letiště u Roudnice nad Labem na Litoměřicku se sjely tisíce mladých lidí na festival Creamfields, jednu z největších domácích událostí taneční hudby v této sezóně. Obrovský oplocený areál v podvečer přesto nevypadal zaplněně.

Foto: archiv agentury Velryba

Hlavní hvězda festivalu Shemekia Copeland z USA

Článek

Pořadatelé očekávají, že na hlavní hvězdy přehlídky, britskou skupinu Massive Attack, do půlnoci dorazí až 30 000 lidí. Mladí lidé, kvůli horku většinou zpola svlečení, korzovali areálem mezi jednotlivými pódii a stany. V těch se ukryli ti, kterým vadilo panující úmorné vedro. Většina návštěvníků proto popíjela pivo anebo energetické nápoje.

Petr Holman z pořádající agentury JPA řekl, že lidé mohou využít služeb 165 barmanů stojících za 450 metry barových pultů. Pro méně náročné byly k dispozici cisterny s pitnou vodou. Na parkovišti podél areálu se do dálky táhla asi kilometrová řada zaparkovaných aut. Mnoho dvojic anebo menších skupinek využilo čas před vystoupením jejich oblíbené kapely anebo dýdžeje házením frisbee.

"Jsem na tomhle festivalu už podruhé. Líbí se mi tady, protože je tu hrozně moc lidí a všichni jsou v pohodě," řekl ČTK devatenáctiletý Matěj z Liberce, který si přijel poslechnout svůj oblíbený styl jungle. "Hrozně si to užívám," přizvukovala jeho mladší přítelkyně, zatímco zaneprázdněný Matěj křičel do mobilního telefonu a sháněl někde v obrovském areálu své ztracené přátele.

Kromě Massive Attack patří k hlavním lákadlům letošního druhého ročníku festivalu také Andy Fletcher ze skupiny Depeche Mode, Roni Size a skupina Dirty Vegas. Celkem má vystoupit více než stovka kapel a dýdžejů. Hudební produkce skončí až v sobotu ráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám