Hlavní obsah

Tipy Pavla Zedníčka

Novinky, Jaroslav Špulák, Jaroslav Rudiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pavel Zedníček uvádí, co ho v poslední době nejvíce zaujalo v kultuře. Redakčním tipem je kniha Chucka Palahniuka Zalknutí.

Foto: Josef Zajíc

Prof. Martin Hilský Při besedě v Domě knihy LIBREX.

Článek

Tipy Pavla Zedníčka

Čtu: Dlouho jsem nic nečetl, mám teď spoustu jiných starostí. Začíná sezóna a já si musím vzpomenout na texty, které jsem přes prázdniny zapomněl. Takže čtu scénáře.

Čtu: Dlouho jsem nic nečetl, mám teď spoustu jiných starostí. Začíná sezóna a já si musím vzpomenout na texty, které jsem přes prázdniny zapomněl. Takže čtu scénáře.Poslouchám: Když přijdu domů, pustím si buď rádio nebo nějakou kazetu. Mám doma takovou havajskou muziku, která mi připomíná moře a slunko. To mám rád, je to absolutně uklidňující.

Viděl jsem: V kině jsem dlouho nebyl, ale na festivalu Novoměstský hrnec smíchu, jehož jsem prezidentem, bych chtěl příští týden zhlédnout všechny filmy.

Chuck Palahniuk: Zalknutí

Viktor Mancini kličkuje, jak to jen jde: před světem a hlavně před vlastní odpovědností. Moc se mu to nedaří. Má totiž hned několik problémů, do kterých zapadá stále víc. Léčí se například ve dvanáctifázovém kurzu ze závislosti na sexu, se kterým ale nedokáže přestat a hledá stále divočejší zážitky. Jeho pološílená matka dožívá v léčebně dlouhodobě nemocných a on je při každé návštěvě nucený být někým jiným z její divoké minulosti věčné revolucionářky. Aby se uživil, pracuje jako figurant ve skanzenu koloniální Ameriky. A párkrát týdně se naoko dáví jídlem v nějaké nóbl restauraci - nadšení zachránci mu pak k narozeninám pravidelně posílají šeky.

Američan Palahniuk (1962), kterého proslavil zfilmovaný román Klub rváčů s Bradem Pittem, i tentokrát píše zábavně a také živelně - se smyslem pro zkratku i syrovost.

Přeložil Richard Podaný, Odeon, 256 stran

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám