Hlavní obsah

Tim Burton zřejmě zfilmuje Pinocchia

Právo, šh

Americký režisér Tim Burton chce do chystaného snímku o Pinocchiovi obsadit Roberta Downeyho Jr. Americký herec by měl ztvárnit Geppetta, tvůrce dřevěné loutky, která ožije. Podle serveru Hollywoodreporter.com by ve filmu rád hrál.

Článek

Burton ani Downey Jr. ale zatím nemají podepsanou smlouvu s produkční společností Warner Bros Pictures, která za novým zpracováním Pinocchia stojí. Podle dostupných informací s ní ale režisér rokuje a o natáčení má vážný zájem.

O scénář filmu se postaral Bryan Fuller, jenž vytvořil scénář k úspěšnému seriálu Pushing Daisies (2007-2009). Producentem je Dan Jinks, jenž v minulosti produkoval mimo jiné film Americká krása (1999) nebo Milk (2008).

Příběh o Pinocchiovi napsal italský spisovatel a novinář Carlo Collodi v roce 1883. Od té doby vzniklo několik filmových adaptací jeho díla, mezi jinými i známá pohádka z dílny Walta Disneyho z roku 1940. Burtonova chystaná nová verze by se měla především soustředit na Geppetovo hledání své ztracené loutky.

Americká média soudí, že pokud by se Burton, jenž v letošním roce uvede do kin novinky Frankenweenie a Dark Shadows a ani o další práci nemá nouzi, nakonec rozhodl natáčet jiný film, Warner Bros Pictures mají v hledáčku i jiné režiséry.

Reklama

Výběr článků

Načítám