Hlavní obsah

Thievery Corporation v plné síle přiblíží současný underground

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V plné síle se představí tuto sobotu v Praze v kulturním domě Vltavská Thievery Corporation amerických DJ Roba Garzy a Erika Hiltona. Dvojici, které proslula i remixy, doplní deset dalších spolupracovníků, již dají jejich downtempové silně politické hudbě barevnost.

Článek

Kapela představí album Radio Retaliaton, na kterém se objevují vlivy hudby z Jamajky Latinské Ameriky, Asie a Blízkého východu.

Na albu se podíleli mimo jiné nigerijský představitel afrobeatu Femi Kuti, indická hráčka na sitar Anushka Shankar i brazilský zpěvák a kytarista Seu Jorge, kteří rozšířili plejádu spolupracovníků, mezi nimiž se dříve objevil i David Byrne nebo Norah Jones. Poslední album nominované na Grammy ukázalo, jak soubor pokročil ve svém eklektickém přístupu, spojujícím down tempo a world music s acid jazzem.

Politická skupina

Současně potvrdila pověst jedné z nejpolitičtějších kapel současnosti, která navazuje na The Clash i Public Enemy a Manu Chaa. „S výjimkou pár nezávislých pevností není na rozhlasových vlnách v USA žádná hudební ani informační svoboda. Byly skoupeny, konsolidovány a homogenizovány. Hudba trpí a společnost taky,“ říká Hilton, podle něhož se situace za Obamy v USA moc nezměnila, protože pokračuje ve vojenské agresi.

Thievery Corporation se dali dohromady v roce 1995. Na klubové scéně se svou downtempovou elektronikou se singly Shaolin Satellite a 2001 Spliff Odysey. Na debutové album Sound From The Thievery Hi-fi (1997) v roce 2000 navázalo The Mirror Conspiracy. O dva roky později vyšel The Richest Man In Babylon, na kterého v roce 2005 navázala The Cosmic Game.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám