Hlavní obsah

The Kinks jsou po dvaadvaceti letech zpět

Právo, jaš

Britská rocková skupina The Kinks obnovila po dvaadvaceti letech činnost a nahrává nové studiové album. Oznámil to její frontman a zpěvák Ray Davies.

Foto: ČTK

Ray Davies z kapely The Kinks.

Článek

Podle něho byli on a další dva členové skupiny inspirováni formací Rolling Stones, která stále koncertuje po světě. Na to konto se prý dohodli na další činnosti.

Čtyřiasedmdesátiletý Davies, který je nyní ve skupině se svým bratrem Davem Daviesem a Mickem Avorym, pro stanici Channel 4 News řekl: „Mám v zásobě písně, které jsem napsal v době, kdy byla naše skupina rozptýlena. Domnívám se, že nastal ten správný čas na jejich nahrání.“

Davies dodal, že jeho bratr nikdy dobře nevycházel s Avorym, což vyústilo do tvrdšího hudebního projevu celé formace. Peter Quaife, který byl členem původní sestavy, zemřel v roce 2010.

The Kinks vznikli v londýnské čtvrti Muswell Hill v roce 1964 a stali se vlivnou skupinou 60. let. Hráli i v následujících třech desetiletích, rozešli se v roce 1996. Dosud vydali 24 studiových alb a prodali celosvětově více než 50 miliónů nosičů.

K odkazu poprockových The Kinks se hlásí mimo jiné později slavné skupiny The Clash, Blur či Oasis.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám