Hlavní obsah

Terminátor 3 je obchodním hitem

LOS ANGELES

Třetí pokračování akčního sci-fi filmu s Arnoldem Schwarzeneggerem, který pro společnost Intermedia režíroval relativně neznámý Jonathan Mostow (Ponorka U-571), utržilo za první noc při úterní předpremiéře 4 milióny dolarů. V den premiéry činily tržby 12,5 miliónu. Film s podtitulem Vzpoura strojů přitom stál 175 miliónů dolarů.

Foto: OZC Zlaté jablko

Stánek UNICEF v prostorách nákupní galerie Zlatého jablka

Článek

Intermedia odhaduje, že v prvních pěti dnech budou tržby činit 70 miliónu dolarů. V evropských kinech se T3 objeví začátkem příštího týdne. V České republice bude mít premiéru 7. srpna.

Akcie Intermedie stoupají

Úspěch filmu se podle serveru ScreenDaily.com podílel na růstu cen akcií společnosti Intermedia, která má práva na film. Za poslední týden jejich cena vzrostla o 19 procent a ve čtvrtek o dalších 18 procent. Na vzestupu se podílel i kladný ohlas na film při jeho předvedení v Amsterdamu.

Intermedia vlastní společně s dalšími dvěma společnostmi také práva na použití motivů na dalším zboží, ať už to jsou figurky, trička nebo samolepky.

Arnold: z Terminátora Guvernátorem

Arnold Schwarzenegger se podle amerických médií měl po uvedení filmu rozhodnout, zda bude kandidovat na post kalifornského guvernéra za republikány. Definitivní rozhodnutí však ještě neoznámil. V rozhovoru pro americkou televizi ABC již prohlásil: "Jednoduše nastal okamžik, kdy člověk zvnějšku musí zasáhnout a vzít věci do vlastních rukou." Odmítl přitom, že by neměl dost politických zkušeností, což by mohlo případně negativně ovlivnit výkon jeho funkce. Vzhledem k zájmu o funkci byl překřtěn z Terminátora na Guvernátora.

Reklama

Související témata:

Související články

Toyota vsadila na Terminátora

Jen několik dní zbývá do světové premiéry třetího pokračování snímku Terminátor. Na plátna se tak opět vrací hollywoodská hvězda Arnold Schwarzeneger. Šanci...

Den nezávislosti stráví Terminátor v Iráku

Americký herec Arnold Schwarzenegger oslaví Den nezávislosti 4. července v Iráku. Oznámil to v sobotní televizní diskusi Jay Lena na NBC. Za americkými vojáky...

Výběr článků

Načítám