Hlavní obsah

Temný rytíř vyprodal Bio Oko, někteří diváci přišli v maskách

Praha

Žádné velké obavy nebyly patrné ve tvářích návštěvníků pražského kina Bio Oko, kteří přišli na půlnoční premiéru filmu Temný rytíř povstal. V americkém Denveru se při projekci filmu střílelo, čeští milovníci Batmana si ale možné nebezpečí nepřipouštěli. Promítací sál pro bezmála 300 diváků byl zcela vyprodán.

Temný rytíř vyprodal Bio OkoVideo: Novinky

 
Článek

Poslední díl z batmanovské trilogie režiséra Christophera Nolana lákal české fanoušky natolik, že někteří vyrazili shánět vstupenky na poslední chvíli přímo před kino. Neuspěli.

Necelou hodinu před půlnocí začal úvodní program. Diváci, někteří v maskách, jiní "jen" v triku se znakem Batmana na hrudi, sledovali první díl seriálu o "netopýřím muži" z roku 1966.

Premiéře se přizpůsobili i zaměstnanci kina. Dívka za barem oblékla batmanovský kostým včetně typických netopýřích uší, uvaděči měli lékařské pláště a roušky. U vstupu do sálu návštěvníci dostali batmanovské placky a výtisk novin Gotham News.

Ne všude však byla projekce Temného rytíře tak uvolněná. Na bezpečnost v ústeckém kině dohlíželi dokonce policisté. Jeden z tamních obyvatel totiž v internetové diskusi hrozil střelbou. "Muže jsme kontaktovali, řekl nám, že to bylo od něj jen takové 'plácnutí'. My ale žádnou takovou informaci nemůžeme podcenit," řekla ve středu odpoledne ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Film vstoupil do českých kin minutu po půlnoci v Praze, Brně, Plzni, Ostravě, Liberci, Pardubicích či v Ústí nad Labem.

V USA zakazují masky i velké tašky

V USA po pátečním masakru při projekci filmu stále panuje značná nervozita. Nejméně tři lidé byli od neděle zatčeni při incidentech spojených s promítáním Temného rytíře. Podle agentury AP tyto incidenty odrážejí napětí diváků i zvýšená bezpečnostní opatření. Mnoho řetězců kin v USA kvůli útoku zpřísňuje bezpečnostní opatření, zakazuje masky, dětské zbraně nebo velké tašky.

Podle policie čtyřiadvacetiletý James Holmes po začátku půlnočního představení filmu Temný rytíř povstal v noci na pátek zabil 12 lidí a 58 zranil. Byl zatčen ihned po útoku na parkovišti u kina. Měl by být obžalován v pondělí 30. července. [celá zpráva]

U soudu se poprvé objevil v pondělí. Měl na červeno nabarvené vlasy, údajně podle Jokera, postavy z batmanovských příběhů. Při slyšení vypadal nepřítomně a zmateně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám