Hlavní obsah

Televize v létě: ČT 1 cestuje, Nova soutěží a Prima Love rozmlouvá

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co budou dávat v létě naše televize? Jako každé prázdniny klasiku – reprízy úspěšných programů, oddechové a zábavné pořady či filmy. Sem tam nějaká novinka se ale přece jen na obrazovce najde.

Foto: J. P. Kříž, Právo

Dvojka hodlá hojně využívat Zlatý fond České televize od Jana Wericha až k Divadlu Járy Cimrmana.

Článek

ČT 1, jejímž sloganem léta se stalo motto Cestujeme s jedničkou nebo Zařaďte jedničku, nabídne premiérových devět dílů z cyklu Slovenské televize Nesmrtelní. Jde o klasické dramatické příběhy (Cyrano, Don Juan aj.) převedené do současnosti v podání předních českých a slovenských herců.

Novinkou bude i pořad Výletníci, ve kterém se rodiny dozvědí, kam vyrazit s dětmi na výlety. Ratolesti dostanou v premiéře nejnovější díly seriálu Garfield o líném kocourovi, a to dokonce v 3D prostoru a HD rozlišení.

Program ČT 2 uvede dva premiérové cykly: Magické hory, putování s Květou Fialovou a Václavem Cílkem a Pevnosti, tedy cesty po legendárních českých pevnostech s Petrem Jeništou. Dvojka hodlá hojně využívat Zlatý fond České televize od Jana Wericha až k Divadlu Járy Cimrmana. V cyklu Americké nezávislé léto se představí také pár filmových premiér.

Souboj národů

Nova připravila na červenec adrenalinovou hru Wipeout - Souboj národů. Jde o show, ve které proti sobě nastoupí čtyři týmy z různých zemí Evropy. Fyzickou sílu, obratnost a výdrž prokáže devět českých a devět slovenských celebrit. Bude mezi nimi např. Bára Munzarová, Ondřej Brzobohatý nebo Tomáš Kraus. Nova nepohrdla pro léto ani starším českým seriálem Plechová kavalerie.

Se zajímavou nabídkou přišla Prima Love. Od pondělí 20. června začne vysílat každý všední den v 19.00 premiéru světoznámé show americké moderátorky Oprah Winnfreyové a od 23.15 od pondělí do pátku americkou Talkshow bez zábran. Známé osobnosti v ní začnou rozebírat současná témata a události očima matek. Mateřská Prima převzala od televize Joj nový slovenský seriál Doktor Ludský. Vysílat se bude každé pondělí večer.

Reklama

Výběr článků

Načítám