Hlavní obsah

Televize TOP TV přerušila vysílání

Právo, jp
PRAHA

Teleshopingová televize TOP TV, který vysílala pořady o životním stylu s možností přímé nabídky zboží a služeb prostřednictvím obrazovky, přestane ve středu 1. srpna vysílat.

Článek

TOP TV byla dostupná v kabelových televizích, na satelitu a v Praze. Televize přerušila zatím na třicet dnů své vysílání, což udělená licence a mediální zákon umožňují. Během této doby chce dokončit jednání s novým investorem, jehož jméno nebylo sděleno.

"Top TV by měla znovu začít vysílat od 1. září zcela nové vysílací schéma, které připraví už nový strategický investor," uvedl v úterý mluvčí Dan Plovajko s tím, že případný prodej televize novému vlastníkovi musí schválit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

Televize se dostala do finančních problémů, mezi lidmi z mediální sféry se hovoří o tom, že dluhy TOP TV se pohybují mezi 70 až 80 milióny korun, samotná televize je na prodej údajně za 25 miliónů korun, ovšem nový vlastník ji musí pochopitelně koupit i s dluhy. Již letos v květnu zastavila TOP TV výrobu pořadů a do posledního července vysílala jen reprízy starších pořadů.

Komárek: byla to nestrategická investice

Vlastníkem licence na vysílání TOP TV je společnost United Teleshop, majoritním akcionářem TOP TV je Holding KKCG Investments patřící podnikateli Karlu Komárkovi. Komárek podle svých dřívějších slov pro tisk označoval teleshopingovou televizi za jednu z "nestrategických portfóliových investicí, která byla vázána na předpokládané zahájení digitálního vysílání." K zahájení digitálního vysílání ale nedošlo.

Generální ředitelkou TOP TV byla od roku 2005 Kateřina Fričová, která letos v květnu zvítězila ve výběrovém řízení na místo programového ředitele České televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám