Hlavní obsah

Tak trochu zlobivá Lily

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lily Allen: velmi mladá, mírně rebelující, přisprostlá, zábavná. Má ráda ska i pop a všechno si to zpracovává po svém.

Článek

Lily Allen zpívá na desce Alright Still tak svérázně, jako by chtěla říct "ach, jsem cool a život mě tak unavuje", nebo jako by byla permanentně malinko "zkouřená" (ostatně marihuana se občas v textech objevuje). Možná je to jen póza, ale funguje to.

Instrumentálně to není složitá hudba. Rytmus vychází ze ska, i když často je tak přetvořen, že už to ani nelze poznat. Kytara je dost upozaděná, posluchačovu pozornost upoutají spíše drobné vyhrávky na klávesy, které jsou úmyslně legrační až infantilní.

Úsměv vyvolávají i texty. Lily lze docela dobře rozumět, takže se pobaví i mírně pokročilí angličtináři. Kouzelná je třeba písnička Alfie o malém bratříčkovi, který kouří trávu a hraje počítačové hry. Jinak zpívá o všem, co může anglickou teenagerku potkat (nemám peníze, jdu na party, časopisy o hubnutí, Kate Moss atd...)

Lily dobře vystihla zlatou střední cestu mezi hodným popíkem a trochu zlobivým ska. Ideální volba pro lidi, kteří nemají rádi tvrdou hudbu, ale neklesli tak hluboko, aby si ujížděli na Confession on the Dancefloor od Madonny.

Lily Allen: Alright Still, EMI 2006

Reklama

Výběr článků

Načítám