Hlavní obsah

Sydney Pollack přestal pracovat na filmu o Bushovi

Novinky, BBC, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oskarový režisér Sydney Pollack ukončil z vážných zdravotních důvodů práci na svém novém filmu. Třiasedmdesátiletý Pollack měl točit politické drama Recount.

Článek

Pollack chtěl točit pro společnost HBO snímek odhalující zákulisí volebního vítězství George Bushe v roce 2000. Tyto volby bývají často zpochybňovány. Výsledky byly velmi těsné zejména na Floridě. Některá média tehdy ve snaze přinést zprávy co nejrychleji nezodpovědně vyhlásila Gorovo vítězství v době, kdy se na Floridě ještě volilo.

Pollackův mluvčí připustil, že režisér má zdravotní problémy a necítí se dobře, ale neřekl nic konkrétního. Film o kontroverzních volbách přesto určitě vznikne. Režiséra patrně nahradí Jay Roach a Pollack zatím zůstává jedním z producentů.

Sydney Pollack se proslavil hlavně filmy Vzpomínky na Afriku, Tootsie či  Firma. Začínal už v padesátých letech jako herec, ale prosadil se později jako režisér.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám