Hlavní obsah

Svatební cestu do Jiljí oživili Dyk s Vilhelmovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Svatební cesta do Jiljí byla kdysi velmi známá komedie s Libuší Šafránkovou a Josefem Abrhámem, kteří hráli mladý nadějný pár vystavený rafinovaným zkouškám života. Supraphon teď vydává audioverzi novely Miroslava Skály, jež byla předlohou k filmu.

Foto: Supraphon

Vojtěch Dyk a Tatiana Vilhelmová

Článek

V nahrávacím studiu usedli Tatiana Vilhelmová a Vojtěch Dyk, aby vznikla zábavná audiokniha, dokreslená hudbou Petra Skoumala. Čirou náhodou je Dykovi právě 32 let stejně jako hrdinovi Svatební cesty do Jiljí a 23. července slaví narozeniny – stejné datum si hlavní hrdinové stanovili za svůj svatební den.

„Přiznám se, že jsem knížku neznal, jen ten televizní film, a byl jsem hodně zvědavý, o kolik se liší scénář od prvotního knižního zpracování,“ poznamenal Vojtěch Dyk a dodal: „Kniha popisuje veškeré děje. Jde o slovní humor i tam, kde se ve filmovém zpracování obejdete beze slov. Ale je pravda, že si hodně vzpomenete i na ten skvělý film.“

„Kdyby lidé více praktikovali předsvatební cesty – nemuseli by potom praktikovat předsvatební smlouvy. S mojí holkou takovouhle předsvatební cestu děláme velmi často, ale svatbu neustále oddalujeme, abychom mohli mít právě tu předsvatební cestu, a nikoliv tu svatební.“

Audiokniha vychází na CD ve formátu mp3 a v digitální podobě v pátek 16. března 2018. Křest za účasti tvůrců proběhne na mezinárodním knižním veletrhu a literárním festivalu Svět knihy 2018, který se koná na pražském Výstavišti v sobotu 12. května v Sále audioknih od 13 hodin.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám