Hlavní obsah

Studentské filmy soutěží na festivalu v Písku

Právo, Věra Míšková

Ve čtvrtek večer začne v Písku 11. ročník mezinárodního festivalu studentských filmů. Do jeho letošní soutěže bylo vybráno 36 snímků z 19 zemí, zastoupeny jsou například Izrael, Spojené státy americké, Španělsko či Estonsko.

Foto: Profimedia.cz

Celý festival se ponese v duchu tématu Milujeme film, na jehož organizaci a přípravě se podílejí především studenti píseckých škol.

Článek

Soutěžní filmy bude hodnotit porota, v níž zasednou držitel loňské Grand Prix, mladý finský režisér Oskari Sipola, český režisér David Ondříček, belgický herec a producent Eric da Costa a uznávaná britská pedagožka Carol Poole z univerzity Edge Hill. Hostem letošního ročníku bude jeden z představitelů české nové vlny 60. let, režisér Ivan Passer.

Celý festival se ponese v duchu tématu Milujeme film, na jehož organizaci a přípravě se podílejí především studenti píseckých škol, Vyšší odborné školy filmové a Filmové akademie Miroslava Ondříčka. Festival potrvá do 9. října.

Reklama

Související témata:

Související články

Seal se ještě jednou vrátí ke klasickému soulu

Začátkem listopadu se zpěvák Seal vrátí k retro atmosféře svého úspěšného alba Soul s další várkou podobných nahrávek. Album Soul 2 přinese jedenáct písní ve...

Slavík startuje, novinkou jsou klipy

Další ročník ankety o nejpopulárnější zpěváky a skupiny Český Slavík startuje. Hlasování začíná 5. října a končí 20. listopadu. Závěrečné vyhlášení výsledků...

Výběr článků

Načítám