Hlavní obsah

Studenti chystají Fest s hudbou i divadlem v klubech a na Národní třídě

Novinky, Stanislav Dvořák

Od 20. do 28. března se koná v Praze 10. ročník největšího českého studentského festivalu. Nabídne program v klubech i na ulici. Podle pořadatelů má být plný přednášek, workshopů, promítání, výstav, performancí, divadelních představení i hudby.

Foto: Studentfest

Festival láká na hudbu, přednášky a divadlo.

Článek

Festival vyvrcholí 28. března Hudební nocí. Na 8 pódiích v okolí Národní třídy se představí přes 50 mladých interpretů.

„Letošní 10. ročník Student Festu chceme celkově pojmout jako oslavu. Nejen že své narozeniny slaví Student Fest, ale také náš patron Jan Amos Komenský, který má v den konání hudebního programu 426. narozeniny. K této příležitosti budeme na Národní třídě odhalovat jeho sochu, kterou studenti společně vytvoří a věnují ji našemu patronovi,“  řekla organizátorka festivalu Adéla Dvořáková.

Z kapel a raperů vystoupí třeba MC Gey, Cocoman, Bad Karma Boy a studentské skupiny ROLE, 1flfsoap, The Silver Spoons nebo Branko’s Bridge.

Tradiční afterparty letos opět proběhne na třech stagích v klubu Chapeau Rouge. Hlavním jménem dnb stage bude PIXIE, kterého podpoří TOD, Hlava, Baddrick & Metroc nebo DUNENI.CZ. O spodní stage se postarají KEWU, notsureyet a UNKNXWN z UNIZONE crew.

Na školách promluví Halík či Pithart

Na půdě gymnázií proběhnou přednášky pod heslem Buď občanem, kde promluví Petr Pithart nebo Tomáš Halík. K tomu se přidají i přednášky a workshop blogu CzechZeroWaste, výstava fotek mladých fotografů, slam poetry nebo loutkové divadlo.

Už v pátek 16. března se v Klubu FAMU představí začínající kapely.

Vstupné pro studenty je 120 Kč v předprodeji a 150 Kč na místě. Více informací na www.studentfest.cz. 

Reklama

Výběr článků

Načítám