Hlavní obsah

Střihavka a Basiková nazpívali filmovou píseň Tohle není pláč

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní melodii z romantické komedie Ženská na vrcholu složil renomovaný autor filmové hudby a rocker Michal Pavlíček a nazpívali ji Kamil Střihavka a Bára Basiková.

Ženská na vrcholuVideo: Bioscop

 
Článek

Jde o baladu s názvem Tohle není pláč. „Jsme s Michalem tak zvláštně propojení. Fungujeme spolu snad už třicet let a on za tu dobu napsal řadu filmových melodií, které jsem nazpíval. Takže ani tady mě přemlouvat nemusel,“ řekl Kamil Střihavka.

„Film jsem sice ještě neviděl a kvůli koncertu se bohužel nedostanu ani na premiéru, ale už jen kvůli této písni, kterou otextoval Jan Sahara Hedl, a která mi přirostla k srdci, na něj se ženou určitě zajdeme.“

„Jsem ten největší filmový fanoušek, já jsem se v kině i narodil! Bydleli jsme totiž s rodiči v kině, a když jsem byl malý, táta mi vždycky říkal: Ty jsi takovej kinográfek. Doma mám dneska na pět tisíc filmových titulů,“ dodal zpěvák.

Foto: Lenka Hatašová

Bára Basiková

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zpěvák Kamil Střihavka.

Bára Basiková pracovala s Pavlíčkem již mnohokrát, stejně jako Střihavka. „Michal mě objevil už někdy v polovině osmdesátých let při koncertu naší kapely Precedens. Hned se mi ozval a od té doby spolu s přestávkami spolupracujeme dodnes. Známe se dobře, inspirujeme se, uznáváme se navzájem, je mezi námi absolutní důvěra. Nazpívala jsem s ním už řadu písní do filmů animovaných, kreslených i loutkových, do reklam, ale i scénickou muziku pro divadelní představení,“ uvedla.

Foto: Bioscop

Anna Polívková

V komedii Ženská na vrcholu se svobodná matka a majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková) vydá se synem na hory, kde se setká se samotářským horalem Richardem (Martin Dejdar) a jeho živelným bratrem Mišem (Marek Němec), členem horské služby, milovníkem žen a zábavy. V dalších rolích uvidíme Janu Preissovou, Bolka Polívku nebo Janu Krausovou.

Film vstoupí do českých kin 7. listopadu.

Polívková a Polívka se setkali v komedii Ženská na vrcholu

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám